Türkiye'nin dijitalleşme yolculuğunda önemli bir role sahip olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), eğitim alanında yeni bir dönemi başlattı. Yapay zeka gibi geleceğin teknolojilerini içeren eğitimler sunan BTK Akademi, kullanıcılarına mobil uygulama üzerinden de hizmet vermeye başladı. Bu yenilik, hem öğrencilerin hem de profesyonellerin ihtiyaç duydukları bilgiye her an ulaşabilmelerini sağlayarak, dijital öğrenme süreçlerini daha pratik ve erişilebilir hale getiriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan BTK Akademi Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi portalıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, BTK Akademi'nin 2017 yılında bilimsel, teknolojik ve sürekli kendini yenileyen bir eğitim anlayışıyla hizmete sunulduğunu hatırlatarak, bu portalda sunulan programların sosyal sorumluluk bilinciyle, alanında uzman eğitmenler ve çeşitli paydaşların katkılarıyla herkesin erişimine açıldığını ifade etti.

"Haftalık Ortalama 10 Bin Yeni Kullanıcı Katılıyor"

BTK Akademi eğitim portalının kullanıcı sayısına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, şu anda portalda kayıtlı kullanıcı sayısının 2 milyon 258 bin 273'e ulaştığını belirtti. Ayrıca, portalın haftalık 600 bin ile 650 bin arasında görüntülendiğini ve ortalama 10 bin yeni kullanıcının her hafta portala katıldığını vurguladı. Uraloğlu, "BTK Akademi'de 'Kişisel Gelişim, Sistem, Yazılım, Kariyer Yolu, Regülasyon, Güvenli İnternet, Tasarım, K12, Yapay Zeka ve İşletme Dünyası' olmak üzere 10 ana kategori altında, 283 konu başlığında toplam 146 bin dakika çevrim içi eğitim sunuluyor," diye ekledi.

"Eğitimlere İnternetin Olduğu Her Noktadan Erişim Sağlanacak"

Bakan Uraloğlu, BTK Akademi eğitim portalına her yerden erişim sağlanabilmesi için BTK Akademi mobil uygulamasının kullanıma açıldığını belirtti. Bu sayede, masaüstü cihazlara erişimi olmayan kullanıcıların cep telefonları aracılığıyla eğitimlere erişebilmesi ve yeniliklerden haberdar olabilmesinin hedeflendiğini söyledi. Uraloğlu, "Mobil uygulama içinde de masaüstünde olduğu gibi 10 ana kategori altında, 283 eğitim başlığı bulunacak. Kullanıcılar tek dokunuşla bütün eğitimlere ulaşabilecek ve internetin olduğu her yerden erişim sağlanacak," dedi. Ayrıca, her yaştan insanı BTK Akademi'nin ücretsiz ve geleceği tasarlayan eğitimleriyle buluşturduklarını ifade etti.

"6 Bin 530 Öğrenciye Sınıf Eğitimi Verdik"

BTK Akademi'nin yüz yüze eğitimlerinin de önemine değinen Bakan Uraloğlu, çevrim içi platformda yakalanan ivmenin yüz yüze eğitimlerle pekiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Bu sayede, yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine ve bu alandaki yeterliliklerini profesyoneller rehberliğinde geliştirmelerine olanak tanıdıklarını belirtti. Uraloğlu, "Şu ana kadar 38 ilde, 163 eğitim başlığında 6 bin 530 öğrenciye sınıf eğitimi verdik. Ayrıca, 22 ilde 55 eğitim başlığında üniversite öğrencilerine ve yeni mezunlara yönelik istihdama ve uygulamaya dönük atölye eğitimleri düzenledik," dedi. Eğitimlerin yanı sıra düzenlenen etkinliklerle sektörün ileri gelenleri ile öğrencileri buluşturduklarını da ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi