1 Haziran 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

 1 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Sarımsaklı Tarhana Çorbası
  2. Ana Yemek: Et Çöpşiş
  3. Yan yemek:  Et Yağlı Özbek Pilavı
  4. Salata: Haydari ve Küp doğranmış domates salatası
  5. Tatlı: Baklava

 1 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Sarımsaklı Tarhana Çorbası

tarhana-corbasi

  • 1 su bardağı tarhana
  • 6 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • Tuz, karabiber

Tarif: Bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya tarhanayı ve ezilmiş sarımsakları ekleyin, karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sıcak olarak servis yapın.

Et Çöpşiş

Çöpşiş

  • 500 gram kuşbaşı et ve et yağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Tarif: Kuşbaşı etleri zeytinyağı ile marine edin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin, iyice karıştırın. Marine ettiğiniz etleri bir sıra yağları bir sıra olarak şişlere dizin. Aralarına mantarda ekleyebillirsiniz. Izgarada veya fırında pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Et Yağlı Özbek Pilavı

kac-cesit-pilav-vardir-turk-mutfaginda-yapilan-pilav-cesitleri-nelerdir (3)

  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gram dana eti (küçük doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bezelye patates garnitür 
  • Tuz

Tarif: Pirinci yıkayın ve süzün. (bezelye, enginar, mısır, patates, havuç) Garnitürü, et yağını ve sarımsağı kavurun. Tencerede tereyağını eritin, etleri ekleyin ve kavurun. Üzerine pirinci ekleyin, karıştırın. Tuz ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin, sonra kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce karıştırarak servis tabağına alın.
Küçük ve küp doğranmış domates salatası

Domates Salatası

  • 3-4 adet domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • soğan
  • ince kıl acı biber (yuvarlak ve ince kesilmeli)
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Tarif: Domatesleri küp küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Domates,soğan, biber ve maydanozu bir kasede karıştırın. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Servis yapmadan önce buzdolabında biraz dinlendirin.
Haydari

Haydari

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tarif: Yoğurdu ve lor peynirini bir kasede karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin, karıştırın. Buzdolabında soğutup servis yapın. Yanında tüketmek için ikea sarımsaklı ekmelerinide ekleyebilirsiniz. 
Baklava

Evde Baklava Nasıl Yapılır Ev Yapımı Baklava Malzemeleri Nelerdir

  • Yufka
  • İç harcı için: ceviz, toz şeker, tarçın
  • Şerbet için: su, şeker, limon suyu

Tarif: Yufkaları açın, aralarına iç harcını serpin ve rulo şeklinde sarın.Ruloları yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkan baklavaların üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekene kadar dinlendirip servis yapın. Bu lezzetli menüyü hazırlayıp sevdiklerinizle keyifli bir akşam geçirmenizi dilerim!

Kaynak: Haber Merkezi