12 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

12 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba:  Mercimek Çorbası 
  2. Ana Yemek:  Et Kapama
  3. Yan yemek: İçli Köfte
  4. Tatlı: Çikolatalı Çilek, Ananas, Muz Fondü

12 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Mercimek Çorbası 

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 6 su bardağı su veya et suyu

Yapılışı: Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Tencerede sıvı yağı kızdırın. Doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından unu ekleyip kavurmaya devam edin. Doğradığınız diğer sebzeleri ve mercimeği tencereye ekleyin. Baharatlarını da ekleyip karıştırın. Üzerine su veya et suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blenderdan geçirerek çorbanızı pürüzsüz hale getirin. Servis yaparken üzerine biraz sıvı yağ gezdirebilirsiniz.

Et Kapama 

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı: Tencerede sıvı yağı kızdırın. Doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Doğradığınız domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırın. Baharatlarını da ekleyin. Sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler yumuşadıktan sonra servis yapabilirsiniz. Üzerine dereotu veya maydanoz serpiştirebilirsiniz.

İçli Köfte 

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

  • 1 çay bardağı kadar ceviz içi (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Maydanoz

Dış Harcı İçin:

  • 1 su bardağı irmik

Yapılışı: İnce bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Bulgurun şişmesi için bekletin. Soğanı rendeleyin. Kıyma, baharatlar ve sıvı yağı ekleyip yoğurun. İç harç için, ceviz içi hariç diğer malzemeleri karıştırın. Bulgurlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine iç harcı koyun. Şekil vererek irmiğe bulayın. İçli köfteleri kızgın yağda kızartın veya fırında pişirin.

Çikolatalı Çilek, Ananas, Muz Fondü

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı krema
  • Çilek, ananas, muz (dilimlenmiş)

Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Bunun için çikolatayı küçük parçalar halinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine krema ekleyip kısık ateşte karıştırarak eritin. Dilimlediğiniz meyveleri fondü sosuna batırarak servis yapabilirsiniz. Soğuk olarak servis etmeyi unutmayın.

Kaynak: HABER MERKEZİ