13 Haziran 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

13 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Şehriye Çorbası
  2. Ana Yemek: Et Kavurma
  3. Yan yemek: Sumaklı Soğan
  4. Tatlı: Vanilyalı Puding

13 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Şehriye Çorbası

Şehriye Çorbası

  • 1 su bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı et veya tavuk suyu
  • Tuz, karabiber, isteğe bağlı olarak nane

Yapılışı: Tereyağını veya sıvı yağı tencerede eritin. Rendelenmiş domatesi ekleyip kavurun. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Et veya tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın. Şehriyeleri ekleyip çorbanın pişmesini bekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak nane ile tatlandırın. Sıcak olarak servis yapın.
Et Kavurma

Rize Kavurmasi

  • 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı: Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra servis yapın.
Patates Kızartması

Patates Kızartması

  • 4 adet patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı: Patatesleri soyun ve istediğiniz şekilde doğrayın. Patatesleri bol yağda kızartın. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emdirin. Tuzlayarak servis yapın.
Sumaklı Soğan

Sumaklı Soğan

  • 2 büyük soğan (ince dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Tuz

Yapılışı: İnce dilimlenmiş soğanları bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, sumak ve tuz ekleyip karıştırın. En az yarım saat dinlendirin. Servis yapmadan önce tekrar karıştırarak servis tabağına alın.

Vanilyalı Puding

Vanilyalı Puding

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı süt

Yapılışı: Bir tencerede vanilyalı puding tozunu ve sütü karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Ocaktan alın ve kaselere paylaştırarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis yapın.

Kaynak: Haber Merkezi