Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Size ilham vermek için buradayız. 14 Haziran 2024'ün lezzeti damağınızdan silinmeyecek! Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Enfes tariflere ulaşmak için okumaya devam edin...
14 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?
14 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:
Ezogelin Çorbası
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan, doğranmış
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber
- 8 su bardağı su veya et suyu
- Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)
Yapılışı: Kırmızı mercimeği ve bulguru ayrı ayrı yıkayın. Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağ ile doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine yıkanmış mercimeği, bulguru, suyu veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın, sonra kısık ateşte mercimekler ve bulgur iyice pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce limon dilimleri ve doğranmış maydanozu ekleyerek sıcak olarak servis edin.
Pizza Börek
- Yufka (arzuya göre hazır yufka veya evde açılmış yufka)
- 200 gr sucuk veya dana salam, doğranmış
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 su bardağı doğranmış mantar (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı doğranmış yeşil biber (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı: Bir tavada sıvı yağ ile sucuğu veya dana salamı kavurun. İsteğe bağlı olarak mantar ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ve tuz, karabiber, kekik gibi baharatları ekleyip karıştırın. Yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı yağlayarak üst üste koyun. Üst üste koyduğunuz yufkaları dört eşit parçaya bölün. Her parçanın üzerine hazırladığınız iç malzemeyi sürün, kaşar peyniri ve zeytin serpin. Rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Salata
- Karışık yeşillikler (marul, roka, dereotu vb.)
- Domates, salatalık, yeşil biber (isteğe göre diğer sebzeler de eklenebilir)
- Zeytinyağı, limon suyu veya sirke, tuz
Yapılışı: Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Diğer sebzeleri de doğrayıp yeşilliklerle karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu veya sirke ve tuzu ekleyip karıştırın. Salatayı ana yemek yanında servis yapın.
Armut Tatlısı
- 4 adet armut
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Armudun kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın. Tencereye suyu, toz şekeri ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Kaynayan şurubun içine armutları ekleyin. Armudun yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 15-20 dakika). Pişen armutları şuruptan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine tarçın serpip servis yapın. Bu menüyle lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!