Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Size ilham vermek için buradayız. 15 Haziran 2024'ün lezzeti damağınızdan silinmeyecek! Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Enfes tariflere ulaşmak için okumaya devam edin...

15 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Sarımsaklı Tarhana Çorbası
  2. Ana Yemek: Çipura Kızartması
  3. Yan yemek: Marul Salatası
  4. Tatlı: Petibör Pastası

15 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Sarımsaklı Tarhana Çorbası

tarhana-corbasi

  • 1 su bardağı tarhana
  • 5 su bardağı su veya et suyu
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı: Tereyağını tencereye alın ve eritin. Ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun. Domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Tarhanayı ekleyin ve karıştırarak kavurun. Suyu veya et suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte tarhana tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin.steğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Sıcak servis edin.
Kırmızı Toz Biberli Karides Kızartması

Kırmızı Toz Biberli Karides Kızartması

  • 1 kg karides (temizlenmemiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon dilimleri (servis için)

Yapılışı: Karidesleri bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırın. Karidesleri buzdolabında en az 30 dakika marine edin. Geniş bir tavayı ısıtın ve karidesleri tavaya ekleyin. Karideslerin her iki tarafını da pembeleşene kadar (yaklaşık 2-3 dakika) kızartın. Limon dilimleri ile sıcak servis edin.
Çipura Kızartması

Çipura

  • 2 adet çipura (üstlerine 2 çizik atılmalı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı: Çipuraları yıkayıp kurulayın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, kırmızı toz biber, tuz ve karabiber ekleyip marine edin. Geniş bir tavayı ısıtın ve çipuraları tavaya yerleştirin. Balıkların her iki tarafını da altın rengi alana kadar (yaklaşık 4-5 dakika) kızartın. Sıcak servis edin.
Marul Salatası

Marul Salata

  • 1 adet marul
  • 1 adet acı kıl biber
  • 1 adet dere otu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet mor lahana
  • 1 adet maydanoz
  • 5 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:  Marulu yıkayıp doğrayın. acı kıl biber, dere otu, mor lahana, sarımsak, maydanoz ve soğanı doğrayın. Tüm sebzeleri bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Salatayı servis tabağına alın.
Petibör Pastası

Fakir Pastası Yeni Bakış

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 paket puding
  • Üzeri için: Hindistan cevizi ve çilek 

Yapılışı: Bir tencereye süt ve puding ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. İnce dikdörtgen şeklindeki bir borcamın tabanına bir sıra petibör bisküvi dizin. Üzerine hazırladığınız kakaolu karışımdan dökün ve eşit şekilde yayın. Aynı işlemi bir kat bisküvi, bir kat karışım şeklinde devam edin. Üzerine Hindistan cevizi ve çilekleri serpin. Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi