Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Size ilham vermek için buradayız. 21 Haziran 2024'ün lezzeti damağınızdan silinmeyecek! Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Enfes tariflere ulaşmak için okumaya devam edin...

21 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Havuç Çorbası
  2. Ana Yemek: Patlıcan Kebabı
  3. Yan yemek: Ispanaklı Börek
  4. Tatlı: Çikolatalı Pasta

21 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Havuç Çorbası

Arda Turkmen Portakalli Havuc Corbasi Tarifi Portakalli Havuc Corbasi Nasil Yapilir

  • 4 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk suyu (veya su)
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Yapılışı: Havuçları ve soğanı küp küp doğrayın. Tereyağını tencerede eritin, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Havuçlar yumuşayınca çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin. Sütü ekleyip karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.
Patlıcan Kebabı

patlican-kebabi-tarifi-patlican-kebabi-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir

  • 4 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve sıkılmış)
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup kalın dilimler halinde kesin ve tuzlu suda bekletin. Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Patlıcan dilimlerinin arasına köfte koyarak şişlere dizin. Domates ve biberleri de dilimleyip aralara ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Ispanaklı Börek

Gelinim Mutfakta Ispanakli Utu Boregi Tarifi Ispanakli Utu Boregi Nasil Yapilir

  • 3 adet yufka
  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için ayrılacak)
  • Tuz, karabiber
  • 100 gram beyaz peynir (isteğe bağlı)

Yapılışı: Ispanakları temizleyip doğrayın ve tuzla ovun, suyunu sıkın. Soğanı doğrayıp az yağda kavurun, ıspanakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ispanaklar soğuyunca beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyin. İlk yufkayı yağlı karışımla ıslatın, üzerine ikinci yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı da serip yağlayın, ıspanaklı harcı yufkanın her yerine yayın. Yufkayı rulo yaparak sarın ve dilimleyin.
Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Çikolatalı Pasta

Gelinim Mutfakta Ayicik Pasta Tarifi Ayicik Pasta Nasil Yapilir
Kek İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kreması İçin:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram bitter çikolata

Üzeri İçin:

  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata

Yapılışı: Yumurtaları ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kreması için süt, şeker, un ve kakaoyu tencerede karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. Tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin, kremayı soğumaya bırakın. Kek soğuyunca enlemesine ikiye kesin, arasına kremayı sürün ve üst kısmı kapatın. Üzerine çikolata sosu döküp buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi