Güncel

Bugün ne pişirsem? 23 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Bugün ne pişirsem? Sık sık bu soruyu düşünüyorsanız ve yanıt bulmakta zorlanıyorsanız sizler için 23 Haziran 2024'e özel akşam yemeği menüsü ve önerilerini derledik. Hem lezziz hemde damaklarınıza bayram ettirecek tariflerle keyif dolu bir akşam sizi bekliyor. Detaylar yazımızda

Abone Ol

Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Size ilham vermek için buradayız. 23 Haziran 2024'ün lezzeti damağınızdan silinmeyecek! Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Enfes tariflere ulaşmak için okumaya devam edin...

23 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Mercimek Çorbası
  2. Ana Yemek: Tavuk Şiş
  3. Yan yemek: Patlıcanlı Pilav 
  4. Tatlı: Baklava

23 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı Soğanı, havucu, patatesi ve sarımsağı küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Ardından havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Ardından yıkanmış mercimekleri ekleyin. Su veya tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve baharatları ekleyin. Çorbayı kaynamaya bırakın, sonra altını kısıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Çorba piştikten sonra blenderdan geçirin. Servis ederken üzerine limon sıkabilirsiniz.
Tavuk Şiş 

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • Şiş çubukları

Yapılışı: Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, yoğurt, salça ve baharatlarla karıştırın. Tavuk parçalarını bu marinada en az 1 saat (tercihen bir gece) bekletin. Tavukları şişlere dizin. Izgara veya tavada orta ateşte tavuklar pişene kadar kızartın.
Patlıcanlı Pilav 

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı: Patlıcanı küp küp doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin, sonra yıkayıp kurulayın. Tencerede zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı kavurun. Patlıcanları ekleyip kızartın. Doğranmış domatesi ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Yıkanmış pirinci ekleyin ve karıştırın. Suyu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın.
Baklava 

  • 500 gram baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 400 gram dövülmüş ceviz veya fındık
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı: Şerbet için su ve şekeri kaynatın, limon dilimini ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip bir kenara alın. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı serin. Her katın arasına eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını üst üste koyun. Ortasına dövülmüş ceviz veya fındık serpin. Kalan yufkaları da yine aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Baklavayı dilimleyin ve kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti dökün ve baklavayı dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun!