25 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

25 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Kremalı Mantar Çorbası
  2. Ana Yemek: Pilav Üstü Döner
  3. Yan yemek:  Turşu Salatası
  4. Tatlı: Muhallebi

25 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Kremalı Mantar Çorbası

Sutlu Mantar Corbasi One Cikan

  • 400 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre su veya sebze suyu
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Tarif: Soğan ve sarımsağı ince doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Unu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Suyu veya sebze suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Çorbayı blenderdan geçirin ve tekrar tencereye alın. Kremayı ekleyin ve karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.

Pilav Üstü Döner

Bugun Ne Pisirsem 25 Mayis 2024 Aksam Yemegi Menusu Ve Onerileri

Pilav için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Döner için:

  • 500 gram dana eti (dönerlik, ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik

Tarif: 
Pilav: Pirinci ılık suda 20 dakika bekletin, ardından iyice yıkayıp süzün. Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin. Pirinci ekleyip kavurun. Suyu veya tavuk suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmesi için 15 dakika dinlendirin.
Döner: İnce dilimlenmiş dana etini yoğurt, sıvı yağ, salça ve baharatlarla marine edin. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Marine olmuş eti kızgın tavada veya ızgarada pişirin. Pilavı tabağa alıp üzerine döneri yerleştirin.
 Turşu Salatası
tursuda-limon-mu-sirke-mi-daha-iyi-olur-tursu-kurmanin-puf-noktalari-nelerdir (2)

  • 1 su bardağı karışık turşu (salatalık, biber, lahana vb.)
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Tarif: Turşuları ve soğanı ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Doğranmış turşu, soğan ve havucu bir kasede karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.
Muhallebi

Muhallebi

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tarif: Süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında vanilini ekleyin ve karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun. Üzerini isteğe göre fındık, fıstık veya tarçın ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi