Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Size ilham vermek için buradayız. 27 Haziran 2024'ün lezzeti damağınızdan silinmeyecek! Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Enfes tariflere ulaşmak için okumaya devam edin...

27 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Yoğurt Çorbası
  2. Ana Yemek: Etli Nohut Yahnisi
  3. Yan yemek: Pilav
  4. Tatlı: Kadayıf Tatlısı

27 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Yoğurt Çorbası

Bugun Ne Pisirsem 27 Haziran 2024 Aksam Yemegi Menusu Ve Onerileri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün ve su veya et suyunda haşlayın. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kasede çırpın. Karışıma yavaş yavaş sıcak su ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Tuz ekleyin. Tereyağını bir tavada eritip kuru naneyi ekleyin ve karışımı çorbaya dökün. Servis yapın.
Etli Nohut Yahnisi

Nohut Yahnisi

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4 su bardağı su

Yapılışı: Soğanları ve sarımsağı doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Haşlanmış nohutları ekleyin. Kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin. Suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Pilav

Mısırlı Pilav

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Su veya et suyunu ekleyin. Tuz ekleyip karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmesi için bir süre dinlendirin ve servis yapın.
Kadayıf Tatlısı

Burma Kadayıf

  • 500 gr tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Kadayıfı didikleyin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kadayıfın yarısını tepsiye eşit şekilde yayın. Cevizi serpin ve kalan kadayıfı üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekmesi için dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ