Çakallı Menemeni Samsun Çakkalı ilçesinde ortaya çıkan bir yemek. Bu menemeni yemek için kilometrecelerce yoldan gelen insanlar mevcut. Ayrıca evde Çakallı Menemeninin nasıl yapıldığı da merak konusu oldu. Peki Çakallı Menemeni nasıl yapılır? Çakallı Menemenini yaparken kullanılan malzemeler nelerdir? Soruların cevapları haberimizde...

Tartisma Buyuyor Tarafinizi Secin Menemenin Icine O Malzeme Eklenir Mi Itaz

Çakallı Menemeninin Malzemeleri Nelerdir?

Çakallı Menemenini yaparken kullanılacak malzemeler; 5 adet domates, 1 adet yeşil biber, 3 adet yumurta sarısı, 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 tutam karabiber ve pulbiber, 1 tutam tuz.

Çakallı Menemeni Nasıl Yapılır?

Çakallı Menemeninin yapılışı; domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Bir kenara alın. Biberi yıkayın ve ince ince doğrayın. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Eriyen tereyağının içine doğranmış biberleri ekleyin. Biberleri biraz kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin. Eklediğiniz domatesleri kaşığın tersi ya da bir çatal yardımıyla ezerek kavurun. Domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Domatesler suyunu çektikten sonra tavaya 3 adet yumurta sarısını, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin ve kaşar tamamen eriyene dek karıştırın. Çakallı Menemeni sıcak sıcak servis edin.

Kaynak: haber merkezi