Tabaklarda zarifçe yerleştirilmiş ince dilimler halinde sunulan lezzetli Carpaccio, genellikle et veya balık kullanılarak yapılan bir İtalyan yemeğidir. İlk kez Venedik'teki Harry's Bar'da icat edilen bu tarif, ince dilimlenmiş et veya balığın üzerine zeytinyağı, limon suyu, parmesan peyniri ve fesleğen gibi malzemelerle servis edilir. Carpaccio'nun incelik, lezzet ve sunum açısından büyüleyici bir yemeğe dönüşmesi için malzemelerin tazeliği ve doğru kesim teknikleri oldukça önemlidir.Peki Carpaccio tarifi: Carpaccio nasıl yapılır? Carpaccio hangi yörenin yemeği? işte detaylar...

Carpaccio tarifi: Carpaccio nasıl yapılır?

Carpaccio, çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan bir İtalyan yemeğidir. İlk olarak 1950'lerde Venedik'te bir restoranda yapılmış ve adını ünlü ressam Vittore Carpaccio'nun soluk mavi ve kırmızı tonlarını andıran renklerinden almıştır.

Carpaccio, genellikle parmesan peyniri, karper peyniri, zeytinyağı ve çam tohumu ile lezzetlendirilir. Ayrıca, roka, salatalık, taze soğan gibi sebzelerle de servis edilebilir.

Carpaccio malzemeleri neler?

  • 250 gram dana bonfile
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 50 gram parmesan peyniri
  • 50 gram karper peyniri
  • 50 gram çam fıstığı
  • Roka, salatalık, taze soğan

Carpaccio yapımı:

  • Dana bonfileyi çok ince dilimler halinde kesin.
  • Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, limon tuzu ve karabiberi karıştırın.
  • Dana bonfile dilimleri bu karışıma batırın.
  • Servis tabağına bir miktar roka serpin.
  • Üzerine dana bonfile dilimleri yerleştirin.
  • Parmesan peyniri, karper peyniri ve çam fıstığı serpin.
  • Roka, salatalık ve taze soğan ile süsleyin.

Afiyet olsun!

Carpaccio hangi yörenin yemeği?

Carpaccio, İtalyan mutfağına ait bir yemektir. İlk olarak Venedik'te yapılmış ve kısa sürede tüm dünyaya yayılmıştır. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde sevilerek tüketilen bir yemektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ