Çeşme Belediyesi ve Medicana iş birliğiyle düzenlenen "Erken Tanı Hayat Kurtarır" semineri, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında gerçekleştirildi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan, Medicana Başhekimi Hüseyin Tayfun Çağlayan, Op. Dr. Erol Olcaş ve çok sayıda kadının katılımıyla düzenlenen etkinlikte, erken tanının önemi vurgulandı.

Bilimin ışığında

Çeşme Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ve Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Lal Denizli, bilimin sunduğu imkanlara dikkat çekti. Başkan Denizli, erken teşhis ile birçok hayatın kurtulduğunu, bu yüzden, bilimin açtığı yolda ilerlemek ve burada edindikleri bilgileri çevredeki diğer kadınlara da aktarmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Dayanışma sürecek

Başkan Denizli, Çeşme Belediyesi'nin erken teşhisin önemini artırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Çeşme Kadın Kooperatifi (ÇEŞKA) ve KETEM ile iş birliği yaparak kadınlara ücretsiz meme kanseri taramaları sağladıklarını, kadınların bu hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu görmenin kendilerini motive ettiğini ifade etti. Başkan Denizli, bu dayanışmayı sürdürerek, hem meme kanseri hem de rahim ağzı kanseri taramalarına aracılık etmeye devam edeceklerini aktardı.

Seminerde söz alan Op. Dr. Erol Olcaş, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu belirterek, düzenli sağlık kontrollerinin önemini vurguladı. Kadınların sorularını yanıtlayan Op. Dr. Olcaş, sağlıklı yaşam için yapılması gereken rutin kontroller hakkında bilgi verdi.

Tedavi sürecini anlattı

Etkinliğin devamında, meme kanserini yenmeyi başaran ve "13. Kat Kim Kanser Olmak İster Ki" kitabının yazarı Yonca Nihal, kendi tedavi sürecini paylaştı. Nihal, kanserle mücadelesinde yaşadığı zorlukları ve erken teşhisin hayatında nasıl bir fark yarattığını anlatarak, katılımcılara ilham verdi.

Muhabir: Özge Uğulu