Churros Tarifinde Hangi Malzemeler Kullanılır? 

1 su bardağı un
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için: Toz şeker, tarçın

churros-tarifi-ispanyanin-meshur-tatlisini-evde-yapin (3)

Churros Nasıl Yapılır?

1. Derin bir tencereye suyu, tereyağını ve tuzu alın ve kaynatın.

2. Kaynayan karışımın içine unu ekleyin ve hızlıca karıştırın.

3. Hamur topakları halinde toparlanınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4. Soğuyan hamuru sıkma torbasına alın.

5. Kızgın yağda churroslar şekillendirerek kızartın.

6. Kızaran churrosları kağıt havlu üzerine alın.

7. Toz şeker ve tarçın karışımına bulayıp servis edin.

churros-tarifi-ispanyanin-meshur-tatlisini-evde-yapin (2)

Churros Püf Noktaları:

Hamuru çok fazla karıştırmayın, yoksa sertleşebilir. Kızartırken hamurları çok fazla yağda kızartmayın, yoksa içi pişmeden dışı yanabilir. Churrosları servis ederken hemen üzerine toz şeker ve tarçın serpin, yoksa şeker eriyebilir.

churros-tarifi-ispanyanin-meshur-tatlisini-evde-yapin (1)

Churros Servis Önerileri:

Churrosları çikolata sos veya karamel ile servis edebilirsiniz. Churrosları dondurma ile de servis edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi