Çiğli Belediyesi, çocukların yaratıcılığını ve teknoloji kullanım becerilerini artırmak amacıyla düzenlediği Stop Motion Animasyon Atölyesi ile miniklere keyifli ve öğretici bir deneyim sundu. Atölye, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 7-12 yaş arası çocuklar için organize edildi ve büyük ilgi gördü.

Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye, üç saat boyunca çocuklara animasyon dünyasının kapılarını araladı. Çocuklar, eğitmenler eşliğinde Stop Motion tekniği ile kendi animasyon filmlerini oluşturmanın heyecanını yaşadılar.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çocukların yaratıcı düşünme becerilerini geliştirirken, teknolojiyi etkin ve üretken bir şekilde kullanmalarını teşvik etmek amacıyla atölyeleri çeşitlendirerek sürdüreceklerini söyledi.

Cigli Belediyesinden Cocuklara Yaratici Atolye 1

Eğitici atölyeler devam edecek

Atölyenin ilk bölümünde, çocuklara Stop-Motion tekniğinin temel prensipleri anlatıldı ve bu teknikle yapılmış kısa film örnekleri izletildi. Teorik bilgilerin ardından ikinci bölümde, çocuklar kendi tablet ve telefonlarını kullanarak eğitmenler rehberliğinde oyuncaklar, oyun hamurları ve kağıtlarla kendi animasyon filmlerini yaratmaya çalıştılar.

Başkan Yıldız, atölyenin çocuklar üzerindeki etkisi hakkında, çocukların yaratıcılığını geliştirmek ve teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlamak için bu tür etkinlikleri önemsediklerini, ücretsiz olarak düzenlenen Stop Motion Animasyon Atölyesi’nde çocukların önce teorik bilgi aldığını, sonra kendi filmlerini yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Çocukların gözlerindeki heyecanın kendilerini bundan sonraki süreç için daha fazla motive ettiğini dile getiren Başkan Yıldız, hayal güçlerini ortaya koyacakları ortamı sunduklarında çocukların neler başarabileceğini bir kez daha gördüklerini, kişisel gelişimlerine katkı sunacak atölyeleri çocuklarla buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

Çiğli Belediyesi’nin bu tür yaratıcı etkinlikleri, çocukların hem eğlenerek öğrenmelerine hem de teknolojiye olan ilgilerini doğru yönlendirmelerine katkı sağlıyor.

Muhabir: Özge Uğulu