İstanbul Simiti Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için; 2 yemek kaşığı pekmez, yarım su bardağı su ve 160 gram susam

citir-citir-istanbul-simiti-nasil-yapilir1

Yapılışı:

  1. İlk olarak 1 bardak ılık sütü bir kaba alın ve üzerine 1,5 bardak ılık su ekleyin.
  2. Tuz, şeker ve mayayı ekleyin. Unu azar azar ilave ederek minimum 5 dakika yoğurun. İyi yoğurduğunuzda simidiniz daha lezzetli olacaktır.
  3. Yoğurduğunuz hamuru 1 saat boyunca mayalanması için bekletin.
  4. Mayalanan hamurdan parçalar alıp simit şekli verin. 
  5. Pekmez ve suyu karıştırıp, simidi bu karışımın içine batırın.
  6. Ardından susama batırın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kaynak: Haber Merkezi