İstanbul Simiti Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı toz maya
- Aldığı kadar un
- Üzeri için; 2 yemek kaşığı pekmez, yarım su bardağı su ve 160 gram susam
Yapılışı:
- İlk olarak 1 bardak ılık sütü bir kaba alın ve üzerine 1,5 bardak ılık su ekleyin.
- Tuz, şeker ve mayayı ekleyin. Unu azar azar ilave ederek minimum 5 dakika yoğurun. İyi yoğurduğunuzda simidiniz daha lezzetli olacaktır.
- Yoğurduğunuz hamuru 1 saat boyunca mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamurdan parçalar alıp simit şekli verin.
- Pekmez ve suyu karıştırıp, simidi bu karışımın içine batırın.
- Ardından susama batırın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.