Güncel

Çocuklarda Demir Eksikliği ve Bağışıklık Sistemi Nedir? Çocuklarda Demir Eksikliği ve Bağışıklık Gücü Nelerdir?

Abone Ol

Aynı zamanda Covid-19 salgınının bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri vurgulanarak, demir eksikliğinin bu dönemde daha da önemli hale geldiği ifade ediliyor. Anne sütü ile başlayan beslenme sürecinden itibaren demirin önemini ve çocukların sağlıklı bir bağışıklık sistemi için doğru beslenmeye nasıl dikkat etmeleri gerektiğini açıklıyoruz. Demir eksikliği belirtileri ve bu eksikliğin önlenmesi için öneriler de makalede yer veriyoruz. Çocukların sağlığı ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılabilecek ürünler de okuyucularımıza öneriyoruz.

Çocuklarda Demir Eksikliği Nedir?

Baharın gelmesi özellikle alerjisi olan çocuklar üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Daha da sıkıntılı olan şey virüsle savaştığımız bu dönemlerde çocuklarda görülen demir eksikliğidir. Dolayısıyla demir çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok önemlidir. Bağışıklık sistemi ne kadar güçlü olursa çocuğun virüs ve bakterilerle mücadelesi de o kadar kuvvetli olur. 
2020’de dünyada ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde yayılan Covid–19 virüsü bize çocuklarda bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Çünkü bağışıklığı güçlü olan hastaların bu virüsle mücadelesi çok daha başarılı bir şekilde gerçekleşti.  

Demir Eksikliği Ne Zaman, Nasıl Ortaya Çıkar?

Demir eksikliği bebeklikten başlayarak her yaşta ortaya çıkabilen bir sağlık sorunudur. Özellikle yeterli düzeyde anne sütü alamayan çocukların demir eksiklikleri daha fazladır. Bunun için bağışıklığı güçsüz olan çocuklar daha fazla hastalanır ve ilaç kullanır. Çocuklukta başlayan bu sorun yetişkinlik dönemine kadar da devam eder. 

Demir Eksikliği Nedir?

Demir eksiliği vücuttaki kırmızı kan hücreleri, yani alyuvarların sayısının azalması ve bunun neticesinde kandaki oksijenin taşınma kapasitesinin azalmasıdır. Bu eksiklik ancak kan testiyle anlaşılabilir. Hemoglobin değeri 7–8 gr/dl’nin altına inmedikçe önemli fizyolojik değişiklik olmayacağından dışarıdan bakıp anlamak zordur.

Demir Eksikliğinin Belirtileri

Deri ve göz, yanak içi gibi bölgelerin solukluğu
Saç dökülmesi,
Tırnak kırılması  
Demir eksikliği yaşayan çocuk ya da yetişkin toprak, demir, duvar veya metal gibi nesneleri yeme ve yalama ihtiyacı duyar. Dikkatsizlik ve huzursuzluk demir eksikliğinin belirtilerinden bazılarıdır.

Demir Eksikliğinde Beslenmenin Önemi

Anne sütüyle beslenen çocuklarda özellikle ilk 6 ay içerisinde demir eksikliği görülmez. Ancak 6 aydan sonra ek gıdaya geçişle birlikte mutlaka yeteri kadar demirin alınması gerekir. vücudun bu ihtiyacı karşılamaması halinde Dinamis Pelargonium With Propolis Şurup, güçlü kombinasyonu ve propolis desteği ile vücut direncini destekler ve bağışıklığı çok daha güçlü hale getirir. Bunun için özellikle çocuklarınızda tavsiye ederiz. Bu sayede demir eksikliği olma ihtimali en aza düştüğü gibi çocuğun hastalıklara karşı direnci de artırılmış olur.