Çullama Köfte nerenin yemeği?
Afyonkarahisar'ın ünlü lezzetlerinden biri olan çullama köfte, MasterChef programında büyük ilgi gördükten sonra merak konusu haline gelmiş. Göz alıcı görüntüsü ve lezzetiyle dikkat çeken çullama köftesi tarifini aşağıda bulabilirsiniz.
Çullama Köfte Tarifi Malzemeleri
Köfte için:
- 200 gram dana kıyma
- Yarım kahve fincanı ince bulgur
- 1 adet soğan
- Bir avuç taze maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Tuz
Dış sos için:
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Çullama köftesi nasıl yapılır?
- İnce bulguru biraz sıcak suyla ıslatın. Soğanı rendeleyin ve taze maydanozu ince ince doğrayın.
- Derin bir kasede, tüm köfte malzemelerini bir araya getirin ve iyice yoğurun. Karışımı yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Köfteleri ceviz büyüklüğünde toplar halinde şekillendirin.
- Bir tencerede suyu kaynatın. Kaynar suya köfteleri atın ve sadece birkaç saniye kaynatıp sonra süzgece alın.
- Ayrı bir kasede un, yumurta, yoğurt ve karbonatı çırpın. Sosun çok akışkan olmamasına dikkat edin.
- Köfteler soğuduktan sonra sos içinde bulayın ve ardından kızgın sıvı yağda kızartın.
Afiyet olsun!