Manisa’nın Demirci ilçesinde kestane hasadı, Çanakçı, Rahmanlar, Mahmutlar ve Kargınışıklar gibi birçok mahallede sabahın erken saatlerinde başladı. Çiftçiler, sırıklarla kestane ağaçlarını çırparak yere düşen kestane kozalaklarını topluyor. Toplanan kestaneler, kuyularda yaklaşık bir ay bekletildikten sonra İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere satılmak üzere tüccarlara teslim edilecek.

Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, bölgenin yüksek rakımının kestane kalitesine olumlu etkisi olduğunu vurgulayarak, bu yılki rekoltenin 850 ton civarında olmasının beklendiğini söyledi. Şenyurt, "Özellikle Mahmutlar, Çanakçı, Rahmanlar ve Söğütçük mahallelerinde çiftçiler her yıl yeni kestane fidanı dikerek üretim alanını genişletiyorlar. Demirci'de üretilen kestanenin çoğu şekerlemede kullanılıyor." dedi.

Çanakçı Mahalle Muhtarı Şerif Dönmez ise, Çanakçı’nın kestane üretiminde ilçenin önde gelen mahallesi olduğunu belirterek, "Bu yıl ürünümüz çok bol. Kestanemiz, soyumu güzel olmasından dolayı şekerlemeye gidiyor. Sadece mahallemizde yılda ortalama 70 ton civarı çıkıyor." diye konuştu. 15 yıldır kestane üreticiliği yapan Hasan Şengül ise, kestanelerine olan talepten memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA