Dim Sum Nedir?

Çin mutfağında balık, et ve kabuklulardan oluşan bir yemek olan Dim Sum, kahvaltıda tercih edildiği kadar öğle yemeğinde de tüketilen bir besindir. Yanında da bir çay ile tadından yenmez dediğimiz Dim Sum'un en özel tarifini sizler için derledik. Türk mantısından farklı olarak buharda pişerek hazırlanan bu özel mantı içerisinde sebze ve deniz mahsüllerini de barındırır. 

Dim Sum malzemeleri

Hamuru İçin:

  • ¼ su bardağı kaynamış su
  • ¼ su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı soğuk su
  • ½ yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 75 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı bambu filizi
  • Yarım yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sek sherry
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Yarım tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • Marul yaprakları
  • 1 küçük kase soya sosu
  • 3-4 tane karides krakeri
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 yemek kaşığı taze kırmızı çili biberi

Dim Sum nasıl yapılır?

  1. Derin bir kaba unu eleyerek alalım. Sıcak ve soğuk suyu harman ederek yumuşak bir hamöur elde edelim.
  2. Hamuru parçalara ayırıp 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
  3. İç harcı hazırlamaya başlayalım.
  4. Hazırladığımız hamurların içini açıp, harç ile doldurmaya başlayalım.
  5. 15 dakika boyunca hazırladığımız mantıları pişirelim.
  6. Çili biber ve taze soğan ile üzerini süsleyelim.
  7. Karides krakeri ve soya sosu eşliğinde eşsiz bir lezzeti deneyimleyin. Afiyet olsun!

Özel Tarif Değerlendirmesi

  • Kaç kişilik: 4
  • Hazırlık Süresi: 60 dk
  • Pişirme Süresi: 30 dk
  • Kalori/Porsiyon: 300 kal

Kaynak: Haber Merkezi