Malzemeler:

- Dilediğiniz kadar patlıcan ve dolmalık biber
- İğne
- İp

dolmalik-patlican-ve-biber-kurutma-tarifi-dolmalik-kurutmalik-nasil-yapilir (2)

Nasıl Yapılır?

1. Düzgün biçimli, orta veya büyük boy patlıcanlar ile dolmalık biberler seçin.

2. Sebzeleri bol suda iyice yıkayın ve içlerini oyarak çekirdeklerini çıkarın. Patlıcanları yıkadıktan sonra isterseniz 1 saat kadar suda bekletebilirsiniz; bu, patlıcanların acısını çıkartmalarına yardımcı olacaktır.

3. Patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı iplere dizin. İplere dizarken sebzeleri çok sıkıştırmamaya özen gösterin.

4. Dizilen sebzeleri güneş alan bir yere asarak kurumaya bırakın.

5. Sebzeler iyice kuruduğunda, bez torbalarda saklayabilirsiniz. Ancak nemli ortamlardan uzak tutmaya özen gösterin.

Bu şekilde kurutulmuş patlıcan ve dolma, kış aylarında da taze gibi kullanabileceğiniz harika bir malzemedir. Herhangi bir yemeğin içini doldurmak için veya kavurmalarda kullanabilirsiniz. Ellerinize sağlık!

Kaynak: Haber Merkezi