Malzemeler:

2 kilogram taze fasulye
8 adet büyük boy domates

Dondurucu İçin Kışlık Taze Fasulye Nasıl Yapılır Kışlık Taze Fasulye Tarifi...  (2)

Nasıl Yapılır?

Taze fasulyeleri güzelce yıkayın ve temizleyin. Uç kısımlarını kesip yemeklik olarak doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Bir tencereye önce doğranmış domatesleri, ardından taze fasulyeleri ekleyin.

Ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin, domatesler suyunu salıp çekene kadar.

Dondurucu İçin Kışlık Taze Fasulye Nasıl Yapılır Kışlık Taze Fasulye Tarifi...  (1)

Karışımı geniş bir tepsiye alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Soğuyan fasulye ve domates karışımını buzdolabı poşetlerine pay edin.

Poşetleri hava almayacak şekilde sıkıca kapatın ve dondurucuya kaldırın.

Taze fasulye dondurması, kış aylarında da taze fasulyenin lezzetini korumanıza yardımcı olacaktır. İhtiyacınız olduğunda dondurucudan çıkarıp kullanabilirsiniz. 

Afiyet olsun! 

Kaynak: Haber Merkezi