Güncel

DSİ'den Uşak'a önemli yatırımlar

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Uşaklılardan, özellikle de tesislerimizden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor" dedi

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, ülkenin dört bir yanında su yapılarını inşa ederek vatandaşların refah düzeyini artıran su projelerini hayata geçiriyor. Bu projeler arasında içme suyu tesisleri, tarımsal üretimin lokomotifi olan barajlar, göletler, yer altı depolama tesisleri ve HES'ler bulunuyor.

SU VATANDIR İLKESİ

İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, artan sanayileşme gibi faktörlerle suyun değeri her geçen gün artarken, DSİ bu değerli kaynağı korumak ve kullanmak için çalışıyor. Su vatandır ilkesiyle hareket eden DSİ, taşkın koruma tesisleriyle de olası taşkınlardan kaynaklanabilecek can ve mal kayıplarını önlemeye odaklanıyor.

DSİ Genel Müdürlüğü, köklü bir kurumsal geçmişe sahip olup, 1914 yılında 'Umur'u Nafıa Müdüriyet-i Umumiyesi' olarak kurulmuştur. Genel Müdür Mehmet Akif Balta, DSİ'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesi üzerine inşa edilmiş köklü bir geleneğin mensupları olduklarını belirtiyor. Genel Müdürlük, kurulduğu tarihten bu yana "Su Vatandır" anlayışıyla çalışmalarını sürdürerek birçok su projesini hayata geçirmiştir.

6 MİLYON METREKÜPTEN FAZLA SU VERİLİYOR

Uşak'ta DSİ'nin yatırım seferberliği kapsamında gerçekleştirdiği projelerle ilgili bilgi veren Genel Müdür Mehmet Akif Balta, kent genelinde birçok baraj, gölet ve depolama tesisi inşa edildiğini ve bu tesislerde toplamda 49,46 milyon metreküp su depolandığını belirtti. Balta, Uşak'ın içme ve kullanma suyu problemini çözmek için yapılan tesislerden kente yılda 6.40 milyon metreküp içme ve kullanma suyu verildiğini ifade etti.

Ayrıca, Uşak'ta tarımın geliştirilmesi amacıyla yapılan sulama tesisleriyle 114 bin 730 dekar arazinin borulu basınçlı sulama sistemi ile sulandığını ve bölge ekonomisine yılda 575.6 milyon lira ilave katkı sağlandığını belirtti. DSİ Genel Müdürü Balta, dere ıslah ve taşkın koruma çalışmalarıyla da 51 yerleşim yeri ile 8 bin 40 dekar arazide su baskını riskinin minimize edildiğini söyledi.

Son olarak, DSİ'nin tüm gücüyle Uşaklıların hizmetinde olmaya devam edeceğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta, ekonomik geliri artıracak, refah düzeyini yükseltecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.