Son günlerde Antep fıstığı, tel kadayıf ve çikolatadan oluşan Dubai çikolatasına olan talep, adeta çılgınlık seviyesine ulaştı. Bu ilginç duruma bir karşılık vermek isteyen Çankırı’daki bir restoran işletmecisi, Dubai çikolatasına rakip olarak çikolatalı pide ve künefe üretmeye başladı.

Çankırı’da restoran işleten Servet Sevindim, müşterilerinin yoğun talebi üzerine yöresel bir lezzet yaratma fikrini hayata geçirdi. Sevindim, bu bağlamda “Dubai pidesi” ve “Dubai künefesi” adını verdiği iki yeni tat geliştirdi. Müşterilerine sunduğu bu yenilikçi ürünlerin büyük ilgi gördüğünü belirten Sevindim, Dubai isminin bu tatları ön plana çıkardığını ifade etti.

Servet Sevindim, Dubai çikolatası çılgınlığının Türkiye genelinde olduğu gibi Çankırı’da da büyük bir boyuta ulaştığını vurguladı. Müşterilerinin çoğunun Dubai çikolatası hakkında sorular sorduğunu belirten Sevindim, “Dubai çikolatası çılgınlığı, tüm dünyada olduğu gibi Çankırı'da da belirli bir boyutlara geldi. Bizlere gelen çoğu müşterimiz, Dubai çikolatası soruyordu. Bizler de bu talepleri karşılamak amacıyla Dubai künefesi ve Dubai pidesi yaparak müşterilerimize sunduk. Bu yeniliğimizden sonra müşterilerden de olumlu yorumlar aldık. Aslında içerisinde bulunan tüm malzemeler Türkiye'de üretilen ürünler ama Dubai dediğimizde daha da yoğun talep geliyor.” dedi.

Sevindim, ürünlerin içeriğine dair daha fazla bilgi vererek, “Çankırı'dan Dubai çikolatasına rakip: Bu da Dubai pidesi ve künefesi - 5 Bizler de tüm dünyanın uymuş olduğu Dubai çikolatası çılgınlığına uyarak Dubai pidesi ve Dubai künefesi yaptık. Pidenin ve künefenin içerisine Antep fıstığı, şeker ve çikolata koyarak Dubai tarzına uyduk. Kullanmış olduğumuz tüm malzemeler yerli ve milli ürünlerimiz. Biz bu tatlara farklı isimler kullansak insanlar tarafından tercih edilmez. Fakat Dubai ismi, pideyi ve künefeyi ön plana çıkarttı ve müşterilerden inanılmaz bir şekilde yoğun talep görüyor. Bir Dubai ismi ne kadar önemliymiş, bunu da öğrenmiş olduk” şeklinde konuştu.

Yusuf Kekeç isimli bir müşteri, Dubai künefesini ilk defa denediğini ve çok beğendiğini belirterek, “Daha önce Dubai çikolatasını duymuştum ama Dubai künefesini ve pidesini ilk defa tattım. Benim için çok ilginç deneyimdi. Dubai çikolatasından çok daha güzel. Künefeyi normalde sevmem ama Dubai künefesini çok sevdim. Böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum, hayrete düştüm” ifadelerini kullandı.

Çankırı’daki bu yenilik, yerel lezzetleri global trendlerle birleştirerek, bölge ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor. Servet Sevindim’in girişimi, Dubai çikolatasına alternatif olarak sunulan lezzetlerle birlikte, gastronomi dünyasında dikkat çekmeye devam ediyor.

Kaynak: İHA