Hamburgerin içerisindeki soslarının uyumu, içine koyulan sebzelerin ahengi ve köftesinin lezzeti ülekden ülkeye değişiklik gösteriyor. Ülkeler arasında değişik şekillerde yapılan hamburgerler damaklarda enfes bir lezzet bırakıyor. Sizler için dünyanın en iyi 5 hamburgerini derledik...

Maxresdefault (33)-1

Cheeseburger/ ABD

Cheeseburger yapılışı; Soğanları piyazlık doğrayın ve zeytinyağını kızdırdığınız tavada, soğanlar karamelize olana kadar pişirin. Kıymanın içine tuz, karabiber ve ketçap ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcını 3 eşit parçaya ayırarak köfte şekli verin. Bir tavayı iyice ısıtın ve köfteleri her iki tarafını da mühürleyin. Ardından köfteleri, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarmadan 2-3 dakika önce, cheddar peynirlerini köftelerin üzerine yerleştirin. Hamburger ekmeğinin tabanına köfteyi yerleştirin, üzerine karamelize soğanları, damak tadınıza göre dilimlenmiş domates ve turşu ekleyin. Üzerini kapatıp servis yapın. 

2086 Burger Buns.jpg

Australian Burger/ Avustralya


Yapılışı; kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırın, iyice yoğurun ve iki eşit köfte şekline getirin. Köftelerin ortasına parmak ucunuzla hafifçe çukur açın . Köfteleri buzdolabında diğer malzemeleri hazırlayana kadar dinlendirin. Domatesi ince dilimleyin. Hamburger ekmeklerini ortadan kesin. Marulu ince doğrayabilir veya bütün olarak kullanabilirsiniz. Ekmeklerin iç yüzeyini hafifçe kızartın. Ananas dilimlerini her iki tarafını da kısa bir süre ızgarada pişirerek iz bırakın. Her iki işlem de sadece bir-iki dakika sürecektir, bu yüzden dikkatli olun. Ekmekleri ve ananasları bir kenara alın. Bacon dilimlerini ve köfteleri pişirin. Izgarada pişiriyorsanız, yağ damlaması yangın çıkarabileceğinden dikkatli olun. Köfteleri alüminyum folyo üzerinde pişirmeniz daha güvenli olabilir. Köfteleri çevirdiğinizde, pişen tarafa peynir dilimlerini ekleyin ve peynirin erimesi için köftenin diğer tarafını pişirin. Bacon ve köfteleri pişirdikten sonra alın. Aynı zamanda, orta-yüksek ateşte zeytinyağını ısıtın ve yumurtaları kızartın. Yumurtanın beyazının pişmiş ve hafifçe çıtır, sarısının ise yumuşak olması gerektiğini unutmayın. Ekmeklerin alt kısmına mayonez sürün, üst kısmına BBQ sosu ekleyin. Alt ekmeğe marul, domates dilimleri, bir ananas halkası, bir dilim pancar, köfte, yumurta ve bacon ekleyin. Üzerine üst ekmeği kapatın. Gerekirse, her şeyi tutturmak için bir kokteyl çubuğu kullanın.

2023021909364923190

Islak Hamburger/ Türkiye


Yapılışı; geniş bir kapta kıymayı, doğranmış veya rendelenmiş soğanı, tuzu, kimyonu, karabiberi, ezilmiş sarımsağı ve galeta ununu karıştırın. Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yağ kızdıktan sonra ezilmiş sarımsağı ekleyin ve kavurun. Domates salçasını ekleyip iyice karıştırarak eritin. Dağ kekiğini ekleyin, ardından domates sosu, ketçap, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Sosu 5-10 dakika kısık ateşte pişirin. Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve yassı köfte şekli verin. Köftelerin biraz büyük olması, pişerken küçülmesini telafi eder. Köfte harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Köfteleri tavaya alıp her iki tarafını da iyice kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alın. Pişirme kağıtlarını iki tane alıp buruşturup su dolu bir kapta ıslatın. Islanan kağıtları açıp hamburger pişireceğiniz kabın tabanına yerleştirin. Hamburger ekmeklerinin alt kısmını hazırladığınız sosla güzelce bulayın ve pişirme kağıtlarının üstüne yerleştirin. Üzerine köfteleri koyun, ekmeklerin üst kısmını da sosla bulayın ve köftelerin üzerine kapatın. Kalan sosu ekmeklerin üzerine gezdirdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Sosun ekmekleri yumuşatması için bu süre yeterlidir.

Rou+ Jia+ Mo+( Xi'an+ Style+ Pork+ Sandwiches)+ Recipe+ + Eat+ Cho+ Food

Rou Jia Mo/ Çin

Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Kuzu karnı parçalarını suya ekleyin ve 5-6 dakika haşlayın. Haşlanan parçaları süzün ve bir kenara alın. Aynı tencerede bitkisel yağı orta ateşte ısıtın. Kaya şekerini ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar pişirin. Eriyen şekere 300 ml su ekleyin ve şekerin tamamen erimesini sağlamak için kaynatın. Tencereye baharatları, zencefili, sarımsakları, yeşil soğanları ve kuzu karnını ekleyin.
Soya sosları, koyu soya sosu ve pirinç şarabını ekleyin. Kuzu karnı parçalarının üzerini kaplayacak kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Isıyı düşürüp kısık ateşte 3 saat pişirin, arada karıştırarak etlerin iyice pişmesini sağlayın. Büyük bir karıştırma kabında, un, kabartma tozu, maya ve tuzu karıştırın. Bitkisel yağı ekleyin ve karıştırın. Su eklemeye başlayarak hamuru yoğurun. Hamur birleştiğinde, bir yüzeye aktarın ve 7-8 dakika yoğurarak homojen bir hamur topu oluşturun. Hamuru örtün ve 20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru açın ve 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayın. Bir merdane kullanarak, silindiri daha geniş bir hamur parçası haline getirin. Tarçın ruloları gibi sarın ve gevşek ucu altına sıkıştırın. Her ruloyu, gevşek ucu aşağıda olacak şekilde yerleştirin, üzerine hafifçe bastırın ve 10 cm çapında bir disk şeklini verin. Kalan hamur parçalarıyla aynı işlemi tekrar edin. Orta ateşte bir tavayı ısıtın. Her bun'u her iki tarafı için birkaç dakika pişirin, ardından bir fırın tepsisine aktarın. 180°C fırında 3-4 dakika pişirin, ekmeklerin yüksekliği iki katına çıkana kadar. Bir kesme tahtasında, bir avuç kişniş ve yeşil soğanı iri doğrayın. Üzerine bir parça kuzu karnı ekleyin ve her şeyi birlikte doğrayın. Ekmeğinizi  kesin ve içine doğranmış et, kişniş ve yeşil soğan karışımını doldurun.Sandviçin içine bir yemek kaşığı pişirme sıvısını da ekleyin.

Burger Fries+2

Frita/ Küba

Küba Frita burgeri, yoğun baharatlarla tatlandırılmış, sulu bir domuz eti ve dana kıyması karışımından yapılan eşsiz bir hamburgerdir. Üzerine çıtır patates kızartması, ince doğranmış soğan ve tütsülenmiş baharatlı ketçap eklenir ve tüm bunlar nefis bir kızarmış ekmeğin içinde buluşur. Eğer burgerlerinizi özel kılmak istiyorsanız, bu tarif gerçekten tatmin edici bir deneyim sunacak!

Kaynak: haber merkezi