Son zamanlarda gündemdeki yerini alan 'Dünyanın En Kötü Yemekleri Listesi: Türkiye'den İki Yemek Bu Listede!' haberimiz, okuyucularımız arasında büyük merak uyandırdı. Dünya genelinde en az tercih edilen yemeklerin sıralandığı bu liste, farklı kültürel damak tatları üzerine düşündürücü bir perspektif sunuyor. Türkiye'den listeye giren iki özgün yemeğimiz, uluslararası mutfak zevkleri arasında nasıl bir yer edindi? İşte detaylarla dolu bu ilginç listenin tüm ayrıntıları...
Yemek kültürü coğrafya ve kültürden kültüre değişiklik gösterirken, her bölgenin kendine has lezzetleri bulunuyor. Ancak, bazen bu lezzetler diğer kültürler tarafından farklı algılanabiliyor. Bu perspektiften bakıldığında, dünyanın en kötü olarak değerlendirilen yemekleri merak konusu oluyor. Binlerce kişinin katılımıyla oluşturulan ve tartışmalı bir liste olan "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesi, çeşitli kültürlerden birçok yemeği barındırıyor. Bu listeye Türkiye'den de iki yemek dahil oldu.
Türkiye'den Listeye Giren Yemekler Hangileri?
-
Lahana Çorbası: Geleneksel bir Türk çorbası olarak biliniyor. Lahana çorbası, Türk mutfağının çeşitliliğini ve zenginliğini temsil eden bir yemek olmasına rağmen, bu listeye dahil edilmiş.
-
Kaymaklı Kayısı: Bu eşsiz Türk tatlısı, limon aromalı şerbette pişirilmiş kuru kayısıların manda sütünden yapılan kaymak ile doldurulmasından oluşuyor. Türk mutfağının tatlıları arasında oldukça popüler olmasına karşın, bu listede yer alması ilginç bir seçim olarak görülebilir.
Dünyanın En Kötü Yemekleri Listesi
- Hákarl (İzlanda) - İyileştirilmiş köpekbalığı eti
- Yerushalmi Kugel (İsrail) - Karamelize şekerle kaplı ince pişmiş erişteler
- Ramen Burger (ABD) - Kızarmış ramen şehriye çörekleri arasında et köftesi
- Sklandrausis (Letonya) - 16. yüzyıldan kalma yuvarlak pasta
- Chapalele (Şili) - Patates ve undan yapılan ekmek
- Calskrove (İsveç) - İsveç'in Skellefteå kasabasından dev yemek
- Lahana Çorbası (Türkiye) - Geleneksel Türk çorbası
- Bocadillo de carne de caballo (İspanya) - At etiyle doldurulmuş sandviç
- Marmite and Chip Sandwich (Avustralya/Yeni Zelanda) - Marmite sürülü ekmek ve patates cipsi sandviçi
- Baked Endives and Ham (Fransa) - Endiv ve jambonlu yemek
- Anicini (İtalya) - Anason aromalı bisküviler
- Fried Spider (Kamboçya) - Kızarmış örümcek
- Gazpacho de mango (İspanya) - Mango gazpacho
- Basler Mehlsuppe (İsviçre) - Basel'e özgü un çorbası
- Gomme (Norveç) - Geleneksel Norveç peyniri veya yulaf lapası
- Pani ca meusa (İtalya) - Dana dalak şeritlerinden yapılan sandviç
- Oil Down (Grenada) - Grenada'nın ulusal yemeği
- Czernina (Polonya) - Ördek veya kaz kanı çorbası
- Riz Casimir (İsviçre) - Egzotik malzemelerle dolu yemek
- Spaghetti Pie (ABD) - Spagetti pastası
- Devilled Kidneys (Birleşik Krallık) - Şeytan böbrekleri
- Brotsuppe (Almanya) - Ekmek çorbası
- Afang Soup (Nijerya) - Geleneksel çorba
- Zuccotto (İtalya) - Floransa kökenli tatlı
- Coxão mole (Brezilya) - Sığır filetosu kesimi
- Smalahove (Norveç) - Koyun kafası yemeği
- Sofegada (Yunanistan) - Girit kökenli sebze güveci
- Lutefisk (İskandinavya) - Sodalı suyla işlenmiş kurutulmuş beyaz balık
- Khoresh bāmieh (İran) - Geleneksel güveç
- Strawberry Soup (Polonya) - Çilek çorbası
- Indigirka Salad (Rusya) - Rus balık salatası
- Hojaldres de Astorga (İspanya) - Geleneksel İspanyol hamur işi
- Kiełbasa parówkowa (Polonya) - Geleneksel Polonya domuz sosisi
- Chocolate-Covered Bacon (ABD) - Çikolata kaplı pastırma
- Stegte sild (Danimarka) - Kızartılmış ringa balığı
- Porrusalda (İspanya) - Geleneksel Bask çorbası
- Hormiga culona (Kolombiya) - Kalın tabanlı karıncalar
- Morcilla patatera (İspanya) - Domuz eti ve patates püresi sosisi
- Pandolce (İtalya) - İtalyan Noel ekmeği
- Spinach Soup (Finlandiya) - Ispanak çorbası
- Caldo de papas (İspanya) - Patates çorbası
- Kalvsylta (İsveç) - Jöleli dana eti
- Sweet Potato Pudding (Jamaika) - Tatlı patates pudingi
- Ghapama (Ermenistan) - Balkabağı dolması
- Meskouta (Fas) - Geleneksel pasta
- Callaloo (Dominika) - Ulusal yemek
- Chikwanga (Demokratik Kongo Cumhuriyeti) - Manyok unu kekleri
- Spaghetti al cartoccio (İtalya) - Geleneksel İtalyan yemeği
- Boutefas (İsviçre) - İsviçre sosisi
- Marmite (Birleşik Krallık) - Maya özütünden yapılan gıda ürünü
- Charoset (İsrail) - Fısıh Sederinde yenen tatlı macun
- Pork and Beans (Çeşitli) - Domuz eti ve fasulye yemeği
- Poi (Hawaii) - Taro bitkisinden yapılan yemek
- Tirggel (İsviçre) - Zürih'ten Noel bisküvileri
- Chongos Zamoranos (Meksika) - Meksika tatlısı
- Beuschel (Çeşitli) - Organ etlerinden yapılan yahni
- Arroz al forn (İspanya) - Fırında pirinç yemeği
- Agnello pasquale (İtalya) - Paskalya kuzusu
- Kaymaklı kayısı (Türkiye) - Türk tatlısı
- Aloo baingan (Çeşitli) - Patlıcan ve patates yemeği
- Pittsburgh Salad (ABD) - Pittsburgh salatası
- Petulla (Arnavutluk) - Kızarmış hamur
- Gat kimchi (Kore) - Kore garnitürü
- Qassatat (Malta) - Hamur işi
- Jellied Eels (Birleşik Krallık) - Jöleli yılan balıkları
- Fortune Cookie (Çeşitli) - Fal kurabiyesi
- Kholodets (Rusya) - Aspik veya etli jöle
- Salmiakki (İskandinavya/Benelüks/Kuzey Almanya) - Şekerleme
- Blodpudding (Birleşik Krallık/İrlanda) - Kan sosisi
- Rybí polévka (Çeşitli) - Balık çorbası
- Balut (Filipinler) - Döllenmiş ördek embriyosu
- Kalakukko (Finlandiya) - Balıklı ekmek
- Rock Cakes (Birleşik Krallık) - Kaya kekleri
- Fruktsoppa (Çeşitli) - Meyve çorbası
- Nasibal (Hollanda) - Kızgın yağda kızartılmış nasi goreng dolgusu
- Tripes à la mode de Caen (Fransa) - Normandiya mutfağından yemek
- Nasi tim ayam (Endonezya) - Geleneksel pirinç yemeği
- Chicken à la King (Çeşitli) - Tavuk yemeği
- Bêtise de Cambrai (Fransa) - Haşlanmış Fransız tatlısı
- Chicken Riggies (ABD) - İtalyan-Amerikan makarna yemeği
- Skånsk spettkaka (İsveç) - İsveç tatlısı
- Mung Bean Cake (Vietnam/Çin) - Banh türü
- Pieczeń z mięsa mielonego (Polonya) - Geleneksel köfte
- Dagwood Dog (ABD) - Kızartılmış sosis
- Frog Eye Salad (ABD) - Tatlı makarna salatası
- Cavalluci (İtalya) - Geleneksel İtalyan Noel kurabiyeleri
- Paling in 't groen (Belçika) - Flaman Bölgesi'nden balık yemeği
- Sand Cookies (Norveç) - Geleneksel kurabiyeler
- Kinalas (Filipinler) - Erişteler ve koyu kahverengi sos
- Gurabija (Orta Doğu/Balkanlar) - Çeşitli malzemelerle yapılan bisküvi
- Hongeo (Kore) - Fermente balık yemeği
- Bourbon Ball (ABD) - Bourbon ve bitter çikolata içeren şekerlemeler
- Inipit (Filipinler) - İki hamur işi arasındaki dolgulu yassı hamur işi
- Fiambre (Guatemala) - Geleneksel Guatemala salatası
- Baccalà alla Vicentina (İtalya) - Vicenza'nın ünlü yemeği
- Chinese Mitten Crab (Çin) - Yengeç yemeği
- Pincho ensaladilla rusa (İspanya) - Bask Bölgesi'nden gelen meze
- Maidanosalata (Yunanistan) - Islak ekmek ve ezilmiş maydanoz
- Millionbøf (Danimarka) - Dana eti yemeği
- Yaksik (Kore) - Tatlı Kore yemeği