Hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korur. Hücre zarlarının, DNA'nın ve proteinlerin korunmasına yardımcı olur.
Bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Kalp sağlığını destekler. Katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonunu önlemeye yardımcı olabilir. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
E Vitamini Eksikliğinin Zararları Nelerdir?
E vitamini eksikliği, aşağıdakilere yol açabilir...
Kas güçsüzlüğü
Halsizlik
Yorgunluk
Yaraların iyileşme süresinin uzaması
Cilt kuruluğu
Saç dökülmesi
Renksiz görme
Bağışıklık sisteminin zayıflaması
E Vitamini Zengini Besinler Nelerdir?
E vitamini, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar, kuruyemişler, sebzeler ve meyvelerde bulunur. E vitamini açısından zengin besinler şunlardır...
Bitkisel yağlar: Ayçiçek yağı, mısır yağı, soya yağı, zeytinyağı
Yağlı tohumlar: Ceviz, badem, fındık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği
Kuruyemişler: Fındık, badem, ceviz, fıstık, kaju
Sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, ıspanak, havuç, domates
Meyveler: Avokado, kivi, mango, kayısı, çilek