Edirne Tava Ciğer Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım kilo dana ciğer
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bol sıvı yağ (Kızartmak için)

Hazırlık ve Pişirme:

  1. Ciğerlerin sinirleri temizlenir ve yaprak şeklinde doğranır.
  2. Kesilen ciğer yaprakları bol suda yıkanır ve süzdürülür.
  3. Ciğerlere bir miktar tuz eklenip harmanlanır.
  4. Bol yağ, büyük bir tavada kızdırılır.
  5. Ciğer yaprakları bol unla kaplanıp fazlası silkinerek alınır.
  6. Ciğerler kızgın yağda, birbirine yapışmaması için hızla karıştırılarak 1 dakika kızartılır.

edirne-tava-ciger-trakyanin-tarihi-lezzeti-evde-nasil-yapilir1

Öneriler ve Püf Noktaları:

  • Ciğerin sinirlerini iyice temizlemekte fayda var.
  • Ciğer yapraklarını iyi yıkayıp süzmek, kızartma kalitesini artırır.
  • Kızartırken yağın bol ve kızgın olmasına dikkat edilmelidir.

Sunum Önerisi:

Edirne tava ciğeri, kuru biber kızartması, soğan salatası, ayran, biber turşusu ve mevsim yeşillikleriyle servis edilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi