Edirne Tava Ciğer Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo dana ciğer
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Bol sıvı yağ (Kızartmak için)
Hazırlık ve Pişirme:
- Ciğerlerin sinirleri temizlenir ve yaprak şeklinde doğranır.
- Kesilen ciğer yaprakları bol suda yıkanır ve süzdürülür.
- Ciğerlere bir miktar tuz eklenip harmanlanır.
- Bol yağ, büyük bir tavada kızdırılır.
- Ciğer yaprakları bol unla kaplanıp fazlası silkinerek alınır.
- Ciğerler kızgın yağda, birbirine yapışmaması için hızla karıştırılarak 1 dakika kızartılır.
Öneriler ve Püf Noktaları:
- Ciğerin sinirlerini iyice temizlemekte fayda var.
- Ciğer yapraklarını iyi yıkayıp süzmek, kızartma kalitesini artırır.
- Kızartırken yağın bol ve kızgın olmasına dikkat edilmelidir.
Sunum Önerisi:
Edirne tava ciğeri, kuru biber kızartması, soğan salatası, ayran, biber turşusu ve mevsim yeşillikleriyle servis edilebilir.