Yerel

Efes Selçuk’ta muhtarlara yönelik yangın eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Efes Selçuk’ta muhtarlara yönelik bir yangın eğitimi toplantısı gerçekleştirildi. Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, kırsal alanlarda muhtarlara büyük görev düştüğünü belirtti.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Efes Selçuk'ta muhtarlara yönelik bir yangın eğitimi toplantısı düzenledi. Toplantıda, yangın öncesi, yangın anı ve sonrası için atılması gereken adımlar hakkında bilgi verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, son dönemde artan orman yangınlarına dikkat çekerek, eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Korkmaz, İzmir’de birçok ilçede orman yangınlarının meydana geldiğini, bu yangınların büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğunu söyledi. Korkmaz, bu nedenle, alınacak önlemler ve bilinçlendirme çalışmaları ile hem yaşam alanlarının korunabileceğini hem de bu alanların gelecek nesillere miras bırakabileceğini ifade etti.

Muhtarlara büyük görev düşüyor

İtfaiye Daire Başkanlığı Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü’nden Şerife Güzel, yangınlarla mücadelede önceliklerinin yangın tankerlerinin dağıtımı olduğunu belirtti. Güzel, geçtiğimiz yıl 18 Temmuz’dan itibaren Selçuk’ta 325 yangın meydana geldiğini, bu yangınların 203’ünün başlangıç yangınları olarak nitelendirildiğini söyledi. Selçuk’ta bir yıl içinde 12 orman yangını çıktığını dile getiren Güzel, bu durumun yangın tankerlerinin önemini artırdığını, muhtarların tankerlerin etkin kullanımını ve geri dönüş bilgilerini kendilerine iletmelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel ise küresel iklim değişikliği nedeniyle orman yangınlarının arttığını ifade etti. Güzel, küresel iklim değişikliği nedeniyle kurak bir iklime doğru ilerlediğimizi, Türkiye'nin topoğrafyasının, güneş ışınlarının dik açılarla düşmesine neden olduğunu ve bunun da zemin kuraklığını artırdığını belirtti. Deprem, seller ve kuraklıkla bağlantılı yangınlar gibi üç büyük riskle karşı karşıya kalındığını söyleyen Güzel, özellikle kırsal alanlarda muhtarların büyük görevlerinin var olduğunu, ot yangınlarının diğer kızılçam arazilerine sıçrayarak büyük afetlere yol açabildiğini dile getirdi.