Türkiye’nin tam akredite olmuş ve öğrenci odaklı yaklaşımıyla ödüllü Ege Üniversitesi, mühendislik eğitiminin öncüsü olarak geleceğin girişimci ve yenilikçi mühendislerini yetiştirmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından EUR-ACE lisans düzeyinde "Avrupa'dan Akredite Olmuş Mühendislik Programı" etiketiyle onaylanarak, uluslararası standartlarda eğitim sunma ayrıcalığını elde etti.

Fakültede, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Deri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği olmak üzere toplam 9 bölüm bulunuyor. Tüm bölümler, yüzde yüz İngilizce eğitim vererek öğrencilerine global ölçekte rekabet edebilme yeteneği kazandırıyor. Güçlü laboratuvar altyapısına sahip olan fakülte, öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sunuyor. Ayrıca, Biyomühendislik, Gıda, Kimya, Tekstil ve Makine Mühendisliği bölümlerinde çift ana dal ve yan dal programları ile öğrencilere ikinci bir alanda lisans diploması veya sertifika alma fırsatları tanınıyor.

Ege Universitesi Gelecegin Muhendislerini Uluslararasi Standartlarda Yetistiriyor 1

Üniversite-sanayi iş birliği 

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yürütülen projelerle dikkat çekiyor. Fakülte, üniversiteye giriş sınavı tercih sıralamasında ilk beş arasında yer alıyor. Öğrencilere, teorik ve pratik bilgileri en iyi şekilde sunmayı, kamu ve özel sektör sorunlarına çözüm üretmeyi ve yeni teknolojilerin endüstriye entegrasyonunu hedefliyor.

Uluslararasılaşma misyonuyla hareket eden fakülte, ERASMUS Programı ve çeşitli ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında öğrenci değişimi gerçekleştiriyor. Ege Üniversitesi, ERASMUS programı ile en fazla öğrenciyi yurt dışına gönderen akademik birim olarak öne çıkıyor. Ayrıca, IAESTE adlı uluslararası staj programı ile öğrenciler, yurt dışındaki endüstri kuruluşlarında staj yapma fırsatı buluyor. Genç mühendisler, Ege Teknopark bünyesinde de staj yapma şansı yakalıyor.

Burs imkanı

Tekstil Mühendisliği ve Deri Mühendisliği bölümlerini ilk 5 tercihi arasında seçen ve ilgili alanlarda yüksek sıralama elde eden öğrencilere, kademeli olarak karşılıksız eğitim bursu sağlanıyor. Burs miktarları, sıralama derecesine göre asgari ücretin çeşitli oranlarında belirleniyor. Ayrıca, Deri Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrencilere, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri tarafından deri sektöründe 5 yıl iş garantisi veriliyor.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunları, alanlarında veya ilgili sektörlerde yüksek lisans ve doktora yaparak akademik kariyerlerine devam edebildikleri gibi, sanayi, sağlık, araştırma-geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat gibi geniş bir yelpazede mühendis olarak görev alabiliyor.

Muhabir: İPEK KIRCA