İzmir

Ege Üniversitesi, uluslararası iş birliği ağını güçlendirmeyi sürdürüyor

Uluslararası iş birliği ağını genişleten Ege Üniversitesi, dünya çapında daha fazla öğrenciye ve akademisyene ulaşmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, uluslararasılaşma alanına özel bir önem verdiklerini belirterek, farklı ülkelerden üniversitelerle uluslararası akademik iş birliği protokolleri yaptıklarını ve yeni bilim köprüleri inşa ettiklerini söyledi

Abone Ol

Ege Üniversitesi, uluslararası iş birliği ağını genişletmeye devam ederek dünya genelinde daha fazla öğrenci ve akademisyene ulaşma hedefini sürdürüyor. Eğitim, bilim, araştırma ve teknoloji alanlarında dünyanın önde gelen üniversiteleriyle güçlendirdiği iş birlikleri ile protokol sayısını 835’e çıkaran Ege Üniversitesi, bu sayının 554’ünü Erasmus ve 281’ini ikili iş birlikleri oluşturuyor.

Yeni bilim köprüleri

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, uluslararasılaşma konusuna özel bir önem verdiklerini belirterek, farklı ülkelerle uluslararası akademik iş birliği protokolleri oluşturduklarını ve yeni bilim köprüleri inşa ettiklerini ifade etti. Prof. Dr. Budak, uluslararası standartlarda eğitim programları, güçlü akademik kadro ve donanımlı altyapı ile küresel düzeyde araştırmalara imza attıklarını, Yükseköğretim Kurulu’nun uluslararası etkileşimi artırma vizyonu doğrultusunda, uluslararası çift diploma, öğretim elemanı ve öğrenci değişim programları, TÜBİTAK yurt dışı doktora araştırma burs programı gibi birçok önemli adım attıklarını dile getirdi.

Uluslararası başarı

Ege Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci sayısı ve akademisyen değişim hareketliliği açısından Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Budak, Erasmus Plus programı kapsamında 554 anlaşmaya sahip olduklarını ve yurt dışına en çok öğrenci gönderen beşinci, yurt dışından en çok öğrenci alan dördüncü üniversite olduklarını belirtti. Prof. Dr. Budak, ikili iş birliği protokol sayısını 281’e çıkardıklarını, Asya, Avrupa, Avustralya, Afrika, Güney ve Kuzey Amerika gibi kıtalardan gelen öğrencilerle bilimsel alanda önemli başarılara imza atmaya devam ettiklerini ifade etti.

Orhun Değişim Programı'nın lideri

Tıp Fakültesi’nin uluslararası alandaki başarılarına da değinen Prof. Dr. Budak, Avrupa’da kanser araştırmalarında Anchor Center-Collaborative Center onayı aldıklarını vurguladı. Ayrıca, Azerbaycan ve Özbekistan ile başlatılan çift diploma programlarının devam ettiğini belirtti. Ege Üniversitesi’nin Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde eğitim veren Türkçe Öğretim Birimi TÖBİR’in uluslararası öğrenci sayısını yüzde 300 artırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Budak, üniversitenin Orhun Değişim Programı kapsamındaki başvurularda da en yüksek sayıya ulaştığını kaydetti.

Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi'nin, ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıran, yenilikçi bir eğitim modeli ile yüksek katma değerli akademik üretime öncülük eden bir yapı oluşturduğunu, uluslararası iş birliği ağını geliştirmeye ve yeni paydaşlıklar kurmaya devam edeceklerini söyledi.