İzmir

Ege Üniversitesi'nin ERASMUS Plus destekli projesi, dijital ikiz teknolojisini öğretecek

Ege Üniversitesi'nin INNOVEGE multidisipliner araştırma grubunun öncülüğünde, Erasmus KA220-HED çağrısına başvurusu yapılan "Digital Twins for Climate Resilience" isimli proje, ERASMUS Plus programı tarafından desteklenmeye uygun görüldü. Bu kapsamda, mühendislik alanında yer alan öğrenci, eğitimci ve profesyonellerin dijital ikiz teknolojisi ve bu teknolojinin kullanımı hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor

Abone Ol

Ege Üniversitesi’nin INNOVEGE multidisipliner araştırma grubu öncülüğünde hazırlanan "Digital Twins for Climate Resilience" (İklim Dayanıklılığı için Dijital İkizler) isimli proje, Erasmus KA220-HED çağrısı kapsamında ERASMUS Plus programından 250 bin Euro’luk destek almaya hak kazandı. Proje, dijital ikiz teknolojisinin iklim değişikliğiyle mücadelede nasıl kullanılabileceğine dair mühendislik öğrencileri, eğitimciler ve profesyoneller için kapsamlı bir eğitim programı sunmayı hedefliyor.

İklim değişikliğine karşı dayanıklılık

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Taylan Günay’ın yürütücülüğünde yürütülen projede, Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özge Andiç Çakır, UZEM Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ninel Alver de yer alıyor. İspanya ve Portekiz’deki çeşitli kurum ve kuruluşların da ortak olduğu proje, dijital ikiz teknolojisiyle yapıların modellenmesi ve iklim değişikliğine karşı dayanıklılığın artırılması üzerine yoğunlaşıyor.

Eğitim programı sunulacak

Proje kapsamında, “Yapıların Dijital İkizleri Nasıl Oluşturulur” başlıklı eğitim programı hazırlanacak. Bu program, katılımcılara dijital ikizlerin iklim değişikliğinin etkilerini azaltma ve yapıların dayanıklılığını artırma süreçlerinde nasıl kullanılabileceğini öğretmeyi amaçlıyor. Ayrıca, inşaat sektörü profesyonellerinin iklim değişikliği konusunda farkındalığının artırılması hedefleniyor.

Ekibi tebrik etti

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akademisyenleri tebrik ederek, üniversitenin inovatif ve multidisipliner projelerdeki başarısının altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Budak, tam akreditasyona sahip araştırma üniversitesinin, yenilikçi bir bakış açısıyla projeler üretmeye devam ettiğini belirterek, INNOVEGE araştırma grubunun öncülüğünde hazırlanan bu projenin, akademisyenlerin özverili çalışmasının bir sonucu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Budak, bu değerli projede yer alan hocaları tebrik ederek başarılar diledi.

İklim değişikliği farkındalığı artacak

Projenin detayları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Taylan Günay, bu projeyle, mühendislik alanındaki öğrenci ve profesyonellere dijital ikiz teknolojisiyle tanışma ve bu teknolojiyi iklim değişikliğinin etkilerine karşı nasıl kullanabileceklerini öğrenme imkanı sunacaklarını aktararak, İspanya ve Portekiz’deki ortaklarla birlikte bu hedef doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti. Dijital ikizlerin, yapıların dayanıklılığını artırmanın yanı sıra sektördeki farkındalığı da artıracağını vurgulayan Doç. Dr. Günay, eğitim programları sayesinde sektörel dönüşüme katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.