Ege Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu "MSCA Değişim Programı (Staff Exchanges)" kapsamında yer alan VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesinin ikinci çalıştayı, yedi farklı ülkeden katılımcıların eşliğinde online olarak gerçekleştirildi.

Çalıştayda, Ege Üniversitesi'nden proje yürütücüsü Doç. Dr. Fırat Sarsar, projenin tanıtımını yaparak şimdiye kadar gerçekleştirilen ve gelecekte yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Letonya'daki proje ortağı RTU/Liepaja'dan Prof. Dr. Anita Jansone ve Valdis Priedols, "Mühendislik Laboratuvarları İçin Öğrenme Modelleri" konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Ayrıca, Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Öner Uslu, "Mevcut Öğrenme Modelleri" ve Prof. Dr. Özge Andiç Çakır, "Öğretim Tasarımı Modellerine İlişkin Araştırma ve Odak Grup Toplantısı Sonuçları" konularında katılımcılarla bilgi paylaştı.

Çok disiplinli ve çok boyutlu bir yaklaşım

Projenin araştırma ekibi, Türkiye'nin yürütücülüğünde Azerbaycan, Yunanistan, İspanya, İrlanda, Slovenya, İtalya ve Letonya'dan araştırmacılardan oluşuyor. VILLAGE projesinin yönetim koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Özge Andiç Çakır üstlenirken, Mühendislik ve Eğitim Fakültelerinden 11 öğretim elemanı projede görev alıyor.

VILLAGE projesi, mühendislik öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin pandemi sonrası öğretim süreçleri ve laboratuvar uygulamalarına yönelik ihtiyaçlarını, çok disiplinli ve çok boyutlu bir yaklaşımla kültürel bağlamda yeniden incelemeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, yeni öğretim tasarım modelleri için yol haritaları belirleyerek, pilot sanal laboratuvarlar ve öğrenme materyalleri geliştirerek etkili ve sürdürülebilir bir öğretim modeli oluşturmayı amaçlıyor.

Muhabir: İPEK KIRCA