Kışlık hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kış aylarının vazgeçilmezi reçeller, marmeletlar, konserveler kavanozları doldurmayı başladı. Özellikle erik marmelatı tarifi çok merak ediliyor. Erik marmelatının tarifinin tüm detayları haberimizde...
Erik Marmelatı Nasıl Yapılır?
Eşsiz lezzetiyle muhteşem kahvaltıların vazgeçilmezi erik marmelatının tarifi çok soruluyor. Erik marmelatı için gerekli malzemeler ise 3 kilo erik, 5 bardak şeker, yarım çay bardağı su, 1 adet limonun suyu. Eriklerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iyice yıkanır ve yarım çay bardağı su eklenerek bir tencereye alınır. Tencerenin kapağı kapatılır ve erikler yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Yumuşayan erikler, altı kapatıldıktan sonra kevgirden geçirilir ve posası alınarak püre haline getirilir. Elde edilen erik püresi tekrar tencereye alınır ve ara sıra karıştırarak kaynatılır. Şeker ilave edilip, beş dakika daha kaynatılır. Ardından limon eklenir ve ocaktan alınır. Hazırlanan sıcak püre, sterilize edilmiş kavanozlara doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılır. Bu erik püresini pasta ve sütlü tatlılarda kullanabilirsiniz.
Ev Yapımı Erik Marmelatı Nasıl Yapılıyor?
Erikleri yıkayıp ayıklayın. Şekerleri ekleyip biraz bekletin. Sonra ocağa alın ve kaynatın. Ocağı kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin. biraz daha kaynattıktan sonra ocağğın altını kapatın. Kavanozlara doldurup afiyetle yiyebilirsiniz.