Farklı bir tat arayışında olanlar için önerilen bu özgün çorba, hem lezzetli hem de besleyici özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Gendime Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hazırlık Süresi: 15 dakika
  • Pişirme Süresi: 15 dakika
  • Kişi Sayısı: 4-6

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 litre su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

erzincanin-sicak-dokunusu-gendime-corbasi-nasil-yapilir

Üzeri İçin:

  • Nane, pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlık Aşamaları

  1. Aşurelik buğdayı 2 litre su içinde haşlayın.
  2. Haşlama tamamlandığında ocağın altını kısın.
  3. Ayrı bir kapta yoğurdu, unu ve yumurta sarısını iyice çırpın.
  4. Bu karışıma aşurelik buğdayın suyundan biraz ekleyerek kesilmesini engelleyin.
  5. Hazırladığınız bu karışımı tencereye ilave edin, tuz ekleyip iyice karıştırın.
  6. Servis yapmadan önce tereyağını yakmadan kızdırın ve içerisine nane ile pul biberi ekleyip karıştırın.
  7. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün.
  8. Eğer çorba bekletilip koyulaşırsa, sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi