Farklı bir tat arayışında olanlar için önerilen bu özgün çorba, hem lezzetli hem de besleyici özellikleriyle ön plana çıkıyor.
Gendime Çorbası Nasıl Yapılır?
- Hazırlık Süresi: 15 dakika
- Pişirme Süresi: 15 dakika
- Kişi Sayısı: 4-6
Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 2 litre su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Üzeri İçin:
- Nane, pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlık Aşamaları
- Aşurelik buğdayı 2 litre su içinde haşlayın.
- Haşlama tamamlandığında ocağın altını kısın.
- Ayrı bir kapta yoğurdu, unu ve yumurta sarısını iyice çırpın.
- Bu karışıma aşurelik buğdayın suyundan biraz ekleyerek kesilmesini engelleyin.
- Hazırladığınız bu karışımı tencereye ilave edin, tuz ekleyip iyice karıştırın.
- Servis yapmadan önce tereyağını yakmadan kızdırın ve içerisine nane ile pul biberi ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün.
- Eğer çorba bekletilip koyulaşırsa, sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi