Seyahat

Erzurum'da kamp yapılacak 5 yer

Erzurum, dağlık yapısı ve doğal güzellikleriyle kamp severler için ideal bir destinasyon sunuyor. Erzurum’un kamp alanları, sadece doğayla iç içe olma fırsatı vermekle kalmıyor, aynı zamanda çeşitli doğal özellikleriyle de dikkat çekiyor. Peki, Erzurum’da kamp yapabileceğiniz en popüler yerler nereler? İşte, Erzurum'da kamp yapılacak 5 yer...

Abone Ol

Erzurum’da kamp yapmayı planlayanlar için, bu bölgenin beş önemli kamp alanı hakkında detaylı bir bakış açısı sunmak faydalı olabilir. Erzurum’un doğasında keşfedilecek birçok yer var, ancak her alanın kendine has özellikleri kamp deneyiminizi büyük ölçüde etkileyebilir. İşte, Erzurum'da kamp yapılacak 5 yer...

Erzurum'da kamp yapılacak 5 yer

1.Tortum Gölü ve Şelalesi Kamp Alanı

Tortum Gölü ve Şelalesi, Türkiye’nin en etkileyici doğa harikalarından biridir. Erzurum şehir merkezine 100 km uzaklıkta bulunan bu alan, Uzundere ilçesi üzerinden özel araçlarla erişilebilir. Ülkemizin en büyük üçüncü şelalesi olarak bilinen Tortum Şelalesi, etkileyici yüksekliği ve büyüleyici manzarasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Bu bölgede yıl boyunca birçok ziyaretçi ağırlanıyor. Tortum Gölü ve Şelalesi, temiz doğası ve muazzam manzarasıyla piknik yapma ve yürüyüş rotaları sunuyor. Kamp yapmak isteyenler için de uygun alanlar mevcut. Şelaleden akan suyun sesini dinleyerek doğanın tadını çıkarabileceğiniz bu kamp alanı, doğa fotoğrafçıları için de ideal bir nokta. Şelalenin yanına inen merdivenlerle etkileyici manzarayı yakından görebilirsiniz. Göl ve şelale çevresinde çadır ve karavan kampı için uygun yerler bulunuyor.

Kamp alanında WC, su, elektrik gibi temel ihtiyaçlar için küçük bir tesis mevcut. Ancak, daha detaylı ihtiyaçlar için hazırlıklı gelmekte fayda var.

2.Yedigöller Kamp Alanı

Erzurum’un az bilinen doğal güzelliklerinden biri olan Yedigöller, Bolu’daki Yedigöller ile karıştırılabilir, ancak Erzurum’un Rize sınırına 200 km uzaklıktadır. İspir ilçesi sınırlarında yer alan bu bölgeye özel araçlarla gidildikten sonra yürüyerek devam edilmesi gerekiyor.

Yedigöller, buzul gölleri olarak bilinen yapılarıyla Karadeniz’in yeşili ve Erzurum’un soğuk havasını bir arada sunar. Doğaseverlerin ve kampçıların tercih ettiği bu bölge, aynı zamanda olta balıkçılığı ve tırmanış gibi etkinlikler için de uygundur. Bölgenin doğal güzelliklerini korumak amacıyla kara yolu yapımına izin verilmemektedir, bu nedenle kampçılar tüm ihtiyaçlarını yanlarına almalıdır.

3.Ilıca-Karasu Kamp Alanı

Erzurum şehir merkezine 80 km uzaklıktaki Ilıca-Karasu Kamp Alanı, Aşkale ilçesi sınırlarında yer alıyor. Toplu taşıma ile ulaşım mümkün olmadığından, özel araçla ulaşım sağlanabiliyor. Motosikletle ve sırt çantasıyla kamp yapmayı sevenler tarafından tercih edilen bu bölge, temiz doğası ve bol oksijenli havasıyla dikkat çekiyor.

Karasu Nehri’nin kenarında kamp yapmak oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. Bölge, hem kampçılar hem de doğa fotoğrafçıları için cazip bir nokta. Ancak, yerleşim yerlerine uzak olduğundan dolayı burada herhangi bir tesis bulunmuyor. Kampçılar, tüm ihtiyaçlarını yanlarına alarak gelmelidir.

4.Bozdağ-Uzundere Kamp Alanı

Erzurum’un Karadeniz bölgesine en yakın ilçesi olan Uzundere’de bulunan Bozdağ kamp alanı, şehir merkezine 90 km uzaklıktadır. Özel araçla ulaşılabilen bu bölge, derinliklerine gitmek isteyenler için yaya olarak ilerlemek gerekiyor.

Bozdağ, hem Karadeniz’in hem de Erzurum’un iklim özelliklerini yansıtan, el değmemiş doğasıyla öne çıkıyor. Bölgenin yüksek ve engebeli yapısı karavan kampı için uygun olmasa da çadır kampı için çeşitli alanlar sunuyor. Bölgedeki zorlu koşullar ve ulaşım zorlukları nedeniyle burada herhangi bir tesis bulunmuyor. Kamp yapmayı düşünenlerin her türlü ihtiyacını yanlarına alarak hazırlıklı gelmeleri gerekmektedir.

5.Kuzgun Barajı Kamp Alanı

Kuzgun Barajı, Erzurum’un Aziziye ilçesinde, şehir merkezine 65 km uzaklıktadır. Özel araçla ulaşılabilen bu alanda, baraj gölünün çevresi ağaçlandırılmış ve mesire alanına dönüştürülmüştür.

Kuzgun Barajı çevresinde kamp yapmak oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. Baraj gölünde olta balıkçılığı yapabilir, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gibi etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bölgede herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Kamp yapacakların tüm ihtiyaçlarını yanlarına alarak gelmeleri önemlidir.