Mutfak kültürümüzdeki zengin lezzetlerden biri olan türlü yemeği, hem göz dolduran renkleriyle hem de sağlıklı içeriğiyle sofralara bereket katıyor. Ancak, türlü yapımında kullanılan malzemeler ve pişirme teknikleri her evde farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle, vatandaşlar türlü yemeğinin nasıl yapıldığını ve hangi malzemelerin kullanıldığını araştırıyor. Peki, Etli türlü yemeği nasıl yapılır? Türlü yemeğinin içine neler girer? İşte, lezzetli türlü yemeğinin sırlarını açığa çıkaran detaylar...

Etli türlü yemeği tarifi

Sebzelerle lezzetli bir denge yakalayarak sofralara renk katan, herkesin seveceği bir tarif: Türlü! Hem sebzelerin lezzetini ön plana çıkarırken hem de etin doyuruculuğunu hissettiren bu tarif, mutfakların vazgeçilmezi haline geliyor.

Türlü tarifinde sebzelerin çeşitliliği sınırsızdır. Mevsim sebzelerinden yararlanabileceğiniz gibi klasik patlıcan, kabak ve patates kombinasyonunu tercih edebilirsiniz. Biz tarifimizde biber ve havucu da kullanarak sofraya renk ve lezzet kattık.

Türlünüzü yanında bir pilavla servis etmeyi ihmal etmeyin.

Tarifin Püf Noktası

Eğer düdüklü tencere yerine normal bir tencere kullanacaksanız pişirme süresi daha uzun olabilir, bu nedenle pişirme süresini kontrol altında tutmalısınız.

Malzemeler:

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 40 dakika

Etli türlü yemeği nasıl yapılır?

Etleri düdüklü tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine hizasında su ekleyin ve tencereyi yarım saat boyunca kısık ateşte tutun.
Başka bir tencerede yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyin.
Sırayla patates, havuç-kabak, patlıcan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip karıştırın. Biraz su ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Sebzeler pişmeye yaklaştığında düdüklü tencerede pişirdiğiniz etleri ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyerek 7-8 dakika daha pişirin.
Servis edin ve yanında bulgur pilavı veya pirinç pilavı ile sunun.
Servis Önerisi: Türlüyü yanında bulgur pilavı veya pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

Faydalı Bilgi: 1 porsiyon etli türlü yaklaşık 226 kaloridir.

Kaynak: Haber Merkezi