Evde baklava yapımıyla ilgili beklenen detaylar sonunda gün yüzüne çıktı! Lezzetli bir tat için araştırılan ev yapımı baklava tarifleri merakla beklenirken, gerekli malzemelerin neler olduğu merak konusu oldu. Baklava yapımının inceliklerini öğrenmek isteyenler için çarpıcı haberler var. İşte, evde baklava yapmanın sırları ve malzeme detayları...
Evde baklava nasıl yapılır?
Evde kolay bir şekilde baklava yapmanın inceliklerini öğrenmeye hazır mısınız? İşte, lezzetli bir baklava için adım adım tarif ve detaylar!
Öncelikle, baklava şerbeti için tencereye şekeri ve suyu koyarak karıştırın ve kaynatmaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamur için yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına koyun. Yavaş yavaş un ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru unlanmış tezgahta 30 eşit parçaya bölün. Bezeleri oluşturun ve unlanmış şekilde tabak büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurların arasına nişasta serpip üst üste koyun. Ardından merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın.
Hamurların arasına ceviz veya fındık serpip üst üste yerleştirin. Baklavayı istediğiniz şekilde kesin ve üzerine eritilmiş yağın yarısını dökün.
Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30 dakika pişirin. Hafifçe renk değiştikten sonra kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına verip altı üstü kızarana kadar 30 dakika daha pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek 2 saat kadar dinlendirin.
Şerbetini güzelce çeken bu lezzetli baklava, servise hazır! Afiyet olsun!
Dilerseniz baklavanın kesimini de yukarıdaki bağlantıdan fotoğraflı olarak izleyebilirsiniz. Bu kolay ve beğenilen tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Ev yapımı baklava malzemeleri nelerdir?
Kolay ev baklavası yapmak için gereken malzemeleri öğrenmeye ne dersiniz? İşte, lezzetli bir baklava için ihtiyacınız olanlar:
Hamur için:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
İçi için:
Kırılmış ceviz veya fındık
Açmak için:
Mısır nişastası
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su (1 litre)
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
300 g tereyağı veya margarin
Bu malzemelerle harika bir kolay ev baklavası yapabilirsiniz. Afiyet olsun!