Kruvasan'ın hamuru nasıl yapılır? 

- 2,5 su bardağı un
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 2,5 çay kaşığı instant maya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)

evde-kruvasan-yapimi-sef-tadinda-pratik-tarif (3)

Dolgu için (isteğe bağlı)

- Nutella, çikolata ezmesi veya meyve reçeli

Üzeri için

- 1 yumurta sarısı
- Susam veya çikolata parçacıkları (isteğe bağlı)

Kruvasan nasıl yapılır? 

1. İlk olarak, ılık süt ve suyu bir kapta karıştırın. Üzerine toz şekeri ve instant mayayı ekleyin. Mayanın köpürmesini bekleyin.

2. Un ve tuzu büyük bir karıştırma kabında bir araya getirin. Ardından mayalı karışımı ekleyin.

3. Karışımı yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

4. Hamuru merdane ile açın ve yaklaşık olarak 1/2 inç (1,5 cm) kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde kesin.

5. Dikdörtgenin üzerine oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı sürün.

6. Hamuru katlayın, üst üste getirin ve tekrar açın. Bu işlemi toplamda üç kez tekrarlayın.

7. Hamuru buzdolabında en az 30 dakika soğutun.

8. Soğuyan hamuru çıkartın ve tekrar merdane ile açın. Dikdörtgen şeklinde kesin ve her parçayı üçgenler halinde kesin.

evde-kruvasan-yapimi-sef-tadinda-pratik-tarif (1)

9. Her üçgenin tabanına istediğiniz dolgu malzemesinden koyun (örneğin, Nutella veya meyve reçeli).

10. Üçgenin tabanından başlayarak rulo yapın ve kruvasan şeklini verin.

11. Hazırladığınız kruvasanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.

12. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve isterseniz susam veya çikolata parçacıkları serpin.

13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar veya kruvasanlar altın rengini alana kadar pişirin.

14. Fırından çıkan kruvasanları soğumadan servis yapın ve sıcakken afiyetle tüketin.

Ev yapımı kruvasanlarınız hazır! Şimdi taze, sıcak ve nefis kruvasanların tadını çıkarabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi