Yaşam

Fasulye Turşusu nasıl yapılır? Fasulye Turşusu tarifi ve malzemeleri

Abone Ol

Evinizde lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar ve yemek tarifleri hazırlamak istiyorsanız, fasulye turşusu mükemmel bir seçenek olabilir. Hem pratik hem de damak tadınıza yeni bir lezzet katacak olan fasulye turşusunun yapımı sandığınızdan çok daha kolay. Peki, evde fasulye turşusu nasıl yapılır ve bu lezzetli turşunun tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte adım adım fasulye turşusu yapımı için ihtiyacınız olan her şey, size özel hazırladığımız bu rehberde...

Malzemeler

  • 2 kg yeşil fasulye
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 baş sarımsak
  • 8 bardak içme suyu
  • 2 tane cam kavanoz
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

  1. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Ayıklanmış ve yıkanmış fasulye
  2. Büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurun ve kaynamaya bırakın.
  3. Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin ve 5 dakika haşlayın. Kaynayan suda haşlanan fasulye
  4. Haşlanan fasulyeleri süzün ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan fasulyeleri kavanozlara doldurun.
  6. Bir kasede sirke, su, tuz, şeker, limon tuzu, karabiber ve kimyonu karıştırın. Sirke, su, tuz, şeker, limon tuzu, karabiber ve kimyonu karıştırın
  7. Hazırladığınız turşu suyunu fasulyelerin üzerine dökün.
  8. Fasulyeleri kapakları kapatmadan önce kavanozun ağzına bir tabak yerleştirin.
  9. Kavanozları 2-3 gün oda sıcaklığında bekletin.
  10. 2-3 gün sonra kapakları sıkıca kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin.

Turşunuzu 2-3 hafta sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.

İpuçları

  • Fasulyeleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin.
  • Turşu suyunu hazırlarken sirke miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Turşunuza dilerseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz. Örneğin, acı biber, nane veya dereotu da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!