Fatih Ürek'in sevilen lezzetlerinden biri olan fırında rulo köfte, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi. Bu tarifte, Fatih Ürek'in geleneksel lezzetine kendi dokunuşlarımızı ekleyerek, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir rulo köfte hazırlayacağız. Bu tarif, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli aşçılar için uygundur. Ailenizle veya misafirlerinizle paylaşabileceğiniz bu özel tarifi denemeye ne dersiniz? İşte detaylar haberimizde....

Fatih Ürek ile Gelin Görümce Fırında Rulo Köfte Tarifi

Köfte Malzemeleri

  • 500 gram kıyma (dana veya karışık)
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 demet maydanoz (doğranmış)
  • 1 yumurta
  • 1 dilim beyaz ekmek (süt ile ıslatılıp sıkılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • ¼ tatlı kaşığı kimyon

İçi Malzemeleri

  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet patates (rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

Üzeri Malzemeleri

  • Domates sosu (salça, su, baharatlar)
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)

Yapılışı

  1. Köfte harcını hazırlama: Geniş bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, ıslatılmış ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu iyice yoğurun. Hamurun kıvamı yumuşak ve şekil alır hale gelene kadar yoğurmaya devam edin.
  2. İçi harcını hazırlama: Ayrı bir tavada soğanı kavurun. Üzerine rendelenmiş havuç ve patatesi ekleyip soteleyin. Salça, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  3. Köfteleri şekillendirme: Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla açın. İç harcından bir yemek kaşığı alıp köftenin ortasına yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.
  4. Fırına verme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında domates sosu gezdirdiğiniz köfteleri üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Servis: Pişen köftelerin üzerine bolca kaşar peyniri serpip tekrar fırına vererek peyniri eritin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi