Fatih Ürek'in sunduğu sevilen yemek programı Gelin Görümce'de, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini yeniden keşfediyoruz. Bu tarifte, Fatih Ürek'in kendi özgün dokunuşlarıyla hazırladığı, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınıza renk katacak olan Kozalak Mantısı yemek tarifi bulacaksınız. Kozalak şeklinde hazırlanan bu özel mantı, hem görsel bir şölen sunacak hem de damaklarınızı mest edecek.

Fatih Ürek ile Gelin Görümce Kozalak Mantı Tarifi

Hamuru Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Ilık su (hamuru yoğurmak için gerekli kadar)

İçi Malzemeleri

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 demet maydanoz (doğranmış)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sos Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Yapılışı

  1. Hamuru Hazırlama: Derin bir kabın içine unu alın, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, zeytinyağı ve tuzu ekleyip ılık suyla yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.
  2. İçi Hazırlama: Derin bir tavada kıymayı kavurun. Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak doğranmış maydanoz, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Mantıları Şekillendirme: Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla incecik açın. Açtığınız hamuru kare şeklinde kesin. Her bir karenin ortasına hazırladığınız iç harcından koyun ve kozalak şeklini vererek kapatın.
  4. Sos Hazırlama: Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Üzerine salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  5. Pişirme: Tencereye hazırladığınız sosu alın. Kozalak mantılarını dikkatlice dizin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Servis: Pişen kozalak mantılarını sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya cacık ile birlikte tüketebilirsiniz.
Kaynak: HABER MERKEZİ