Fatih Ürek ile Gelin Görümce programında bu hafta, izleyicileri ekrana kilitleyecek bir tarifle karşımıza çıkıyor: Su Böreği! Fatih Ürek'in sunumuyla göz dolduran bu lezzet, evde kolayca hazırlamak için bir o kadar pratik. Peki, su böreği tarifinin sırları neler? İçi nasıl hazırlanmalı, hamur nasıl yoğrulmalı? Geleneksel bir lezzeti modern dokunuşlarla buluşturan bu tarifin püf noktalarını öğrenmek için sabırsızlanıyorsanız, siz de gözlerinizi ekranlardan ayırmayın! İşte detaylar haberimizde...

Fatih Ürek ile Gelin Görümce Su Böreği Tarifi

Fatih Ürek'le Gelin Görümce programında yarışmacıların birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği, mutfakların kraliçesi unvanını kazanmak için lezzetli yemekler hazırladığı keyifli anlara hepimiz şahit olduk. Bu renkli programda en çok dikkat çeken lezzetlerden biri de şüphesiz su böreği oldu. Gelin görümceler, birbirinden farklı su böreği tarifleriyle hem damaklarımızı şenlendirdi hem de mutfak sırlarını bizimle paylaştı. İşte, programdan esinlenerek hazırladığımız, özel bir su böreği tarifi...

Yufka Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemeleri

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 demet maydanoz (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Yağlama Malzemeleri

  • Eritilmiş tereyağı

Yapılışı

  • Yufkayı hazırlama: Unu geniş bir kabın içine alın. Orta kısmını havuz gibi açın. İçine ılık suyu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.
  • İç harcını hazırlama: Geniş bir tavada kıymayı kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Su böreğini hazırlama: Dinlenmiş hamuru bezelere ayırın. Her bezeyi merdane yardımıyla incecik açın. Açtığınız yufkaların üzerine erimiş tereyağı sürün. Üçgen veya kare şeklinde keserek hazırlayın.
  • Börekleri dizme: Yağlanmış borcama bir yufka serin. Üzerine iç harcından koyun ve diğer yufkayı yerleştirin. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üstteki yufkayı bolca tereyağı ile yağlayın.
  • Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

Sunum: Sıcak sıcak servis yapabileceğiniz su böreğini dilerseniz yoğurt veya ayranla birlikte de tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi