Bu pratik ve lezzetli fincanda kek tarifi, kahve keyfinizi renklendirecek ve misafirlerinizi şaşırtacak harika bir alternatif sunuyor. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilen bu tarif, lezzet arayanlara keyifli bir deneyim vaat ediyor. Fincanda kek keyfini bir adım öteye taşımak isteyenler için, nefis bir mini browni fincan keki tarifi! İşte, çikolata tutkunlarının favorisi olacak bu lezzetli tarif:

Tencerede Fincan Kek Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı fındık, ceviz kırığı
  1. Tencerede Fincan Kek Tarifi Nasıl Yapılır:
  2. Kek için çırpma kabına yumurta ve şeker alınarak çırpılır.
  3. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır.
  4. Son olarak kakao, fındık kırığı, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek çırpılır.
  5. Kahve fincanları yağlanır  ve hazırlanan hamur fincanlara paylaştırılır.
  6. Fincanlar sığacak büyüklükte bir tencereye tek sıra yerleştirilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur.
  7. Tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir bez üzerine örtülür ki çıkan buhar keklerin üzerine damlamasın.
  8. Daha sonra kapak kapatılarak su kaynayana kadar yüksek ateşte ocak açılır.
  9. Daha sonra altı kısılarak kapağı hiç açmadan 20 dk kaynatılır.
  10. Altı kapatıldıktan sonra 15 dk daha kapağı açılmadan beklenir.
  11. Daha sonra fincanlardan çıkarılıp servis edilir. Afiyet olsun…

Mug Cake (Fincan Kek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çay bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığ ıdamla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu

Fincanları Yağlamak İçin:

  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı file badem

Mug Cake (Fincan Kek) Tarifi Nasıl Yapılır:

  1. Küçük, minik, sevimli tatlı fincan kekleri hazırlamak için; yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, beyaza çalan bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
  2. Süt ve ayçiçek yağını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve dibe çökmemesi için kakaoyla harmanladığınız damla çikolataları kek harcına ekledikten sonra kısa bir süre daha karıştırın.
  4. Pişirme kabı olarak kullanacağınız fincanları ayçiçek yağıyla yağlayın. İnce tabanlı bir tencere içine fincanları yerleştirin. Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin.
  5. Fincanları, üzerinde bir parmak kadar kabarma payı kalacak şekilde hazırladığınız kek harcıyla doldurun. Üzerlerine file badem serpiştirin.
  6. Pişme esnasında yukarı çıkacak su buharının keklerin üzerine gelmemesi için yağlı kağıt ya da temiz bir mutfak bezi örttükten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  7. Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirdiğiniz kekleri, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
  8. Kapağını açmadan 10 dakika kadar dinlendirdiğiniz kekleri fincanda ya da ters çevirerek servis tabaklarına aldıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Mikrodalgada Fincanda Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Mikrodalga Fırında Fincanda Kek Tarifi Nasıl Yapılır:

  1. Yumurta ve şeker iyice köpürünceye kadar karıştırılır.
  2. Üzerine yağ, un, kakao ve kabartma tozu eklenerek birkaç dakika daha karıştırılır.
  3. Fincanlara boşaltılır.
  4. Mikrodalga fırında en yüksek derece (1000 watt) 3 dakika pişirilir.
  5. Gayet basit ve güzel bir tarif içine damla çikolata vb. şeyler katılabilir. Afiyet olsun !
Kaynak: Haber Merkezi