Hayat

Şakşuka nasıl yapılır? Şakşuka'nın içinde ne var?

Şakşuka, Akdeniz mutfağının nefis bir lezzeti. Genellikle domates, biber, patlıcan gibi sebzelerin bir araya gelerek pişirilmesiyle hazırlanan bu enfes yemekte, bazen kızarmış patates ve kabak da kullanılıyor. Peki, Şakşuka nasıl yapılır, Şakşuka'nın içinde ne var? İşte detaylar

Abone Ol

Şakşuka tarifi için gerekli malzemeler şunlardır: 4 adet patates, 2 adet patlıcan, 3 adet yeşil biber, 1 adet kabak, 1 adet kapya biber. Kızartmak için ise 2 su bardağı sıvı yağ kullanılacak. Sos için ise 4 adet domates, 6 diş sarımsak, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber gerekmektedir. Bu malzemelerle harika bir şakşuka hazırlayabilirsiniz.

Şakşuka tarifi oldukça basit ve lezzetli bir yemektir. İşte adım adım yapılışı:

İlk olarak patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu su dolu bir kaba alarak acı sularının geçmesi için bekletin.

Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın. Tüm sebzeleri ayrı ayrı olacak şekilde bir kızartma tavasında kızdırdığınız sıvı yağda kızartın. Sos için gereken domatesleri minik minik doğrayın. Bir sos tavasına veya tenceresine aldığınız zeytinyağında domatesleri hafifçe kavurmaya başlayın. Üzerine rendelenmiş sarımsak, tuz ve şekeri ekledikten sonra kapağını kapatın ve sos kıvamına gelene kadar, ara ara karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız sosu, kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirin ve isterseniz bu şekilde, isterseniz de sosla harmanladıktan sonra servis edin.

Şakşuka tarifini hazırlarken patlıcanları kızartma aşamasında farklı seçenekler de değerlendirilebilir. Patlıcanları, ayçiçek yağı ve zeytinyağını karıştırıp kızgın yağda ya da bir fritözde de kızartabilirsiniz. Bu yöntemler patlıcanların lezzetini ve kıvamını korurken aynı zamanda daha hızlı ve homojen bir kızartma sağlayabilir.