Galatasaraylı Pasta Tarifi

Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Üzeri için:

- Sarı ve kırmızı gıda boyası
- Galatasaray arması veya bayrak

Yapılışı:

1. İlk olarak, yumurta ve toz şekeri bir kapta iyice çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.

2. Ardından, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

3. Hazırladığınız kek hamurunun yarısını ayrı bir kaba alın ve içine kakao ekleyip homojen bir şekilde karıştırın.

4. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ve önce sarı kek hamurunu yayın. Üzerine kakaolu kek hamurunu dökün.

5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

6. Kek soğurken, kreması için süt, un, toz şeker ve vanilini bir tencerede karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Ardından tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.

7. Soğuyan kekin üzerine hindistan cevizli kremayı yayın.

8. Sarı ve kırmızı gıda boyalarını birer kaseye alın. Bir kürdan yardımıyla renkleri alarak pastanın üzerine istediğiniz şekilde Galatasaray renkleriyle desenler yapın.

9. Son dokunuş olarak, Galatasaray arması veya bayrağı pastanın üzerine yerleştirin.

10. Pastayı buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Sonrasında dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu lezzetli Galatasaraylı pasta, Galatasaray sevgisiyle dolu özel anlarınızda, maç günlerinde veya sevdiklerinize sürpriz yapmak için harika bir seçenektir. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi