Yaşam

Gaziantep Turşusu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşu ve turşu suyu, sağlık dolu faydalarıyla kış sofralarına renk katıyor

Abone Ol

Gaziantep'te kış aylarının vazgeçilmezi olan turşu ve turşu suyu, sofralara renk katmaya başladı. Farklı sebze ve meyvelerden yapılan turşular, bağışıklık sistemini güçlendirerek gribe ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlıyor.

Gaziantep'te turşu üretimi yapan Atilla Duru, turşunun faydalarının saymakla bitmediğini belirterek, "Gaziantep’te ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen acı biberler, turşunun hem rengini hem de tadını belirliyor. Turşu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, ayrıca turşu suyu da çok faydalıdır. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına iyi gelir. Turşu suyu, boğaz ağrısına ve öksürüğe de iyi gelir" dedi.

Duru, eylül ve ekim aylarının turşu zamanı olduğunu belirterek, "Bu aylarda herkes kendi evinde mutlaka turşu yapar. Yapamıyorsa hazır bir şekilde alır. Biz de bu talebe göre turşularımızı hazırlıyoruz. Süs biberi, tombul acı biber, domates, cin biberi turşusu, ezme turşu, kornişon, acı sos turşusu, acur, Antep biberi, lahana ve sarımsak turşusu gibi çok çeşitli turşularımız var. Her damak tadına uygun turşu bulabilirsiniz" diye konuştu.

Yurt dışına ve çevre illere de satış yaptıklarını aktaran Duru, "Daha çok yurt dışına satışımız var. En çok satış yaptığımız ülkeler ise Almanya ve Hollanda’dır. Çevre illerden satış yaptığımız iller ise şu şekilde; İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa ve Gaziantep’e daha önce gelen kişiler tarafından da talep çok fazla diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Fiyatların yüzde 100 artığını söyleyen Duru, "Geçen yıla oranla fiyatlarda yüzde 100 zam var. Bu yıl fiyatlarımız ise 280-300 arasında değişmektedir" dedi.