Servis öncesi üzerine taze nane ve limon dilimleri ekleyerek, Anadolu'nun sıcacık bir lezzeti olan Beyran Çorbası'nın keyfini çıkarabilirsiniz. Evde yapımıyla daha da özel hale gelen bu tarif, sofralarınıza Anadolu'nun geleneksel tadını taşıyacak. Anadolu'nun zengin mutfağından çıkarak sofralarımıza taşınan Beyran Çorbası, özellikle kuzu eti, pirinç ve kırmızı mercimekle buluşturulan bir lezzet şölenidir. İşte, bu enfes çorbanın evde kolayca hazırlanabilen tarifi:
Beyran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli kuzu gerdan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 8-10 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- 8 su bardağı et suyu (haşlanan etin suyu)
Beyran Çorbası (Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır:
- Et düdüklüye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir.
- Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.
- Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir.
- Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.
- Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.
- Arzuya göre servis esnasında kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.